fbpx

Császármetszés

2010-06-30

Kedves Doktor Úr! Szeretném kérdezni, hogy ha a második terhességem után hegsérv alakult ki kihordhatok e simán egy harmadik babát, bírja e a növekedést a hasfalam, a méhemmel nincs gond az előző két terhességemmel sem volt gond csak hát császármetszéssel szültem.A hegsérv 3 éve van meg, gondom nincs vele nem nagyobbodott, ha kihordhatnék egy babát milyen komplikációk léphetnek fel terhesség alatt?Mi lenne, ha most bezáratnám és estleg csak hálóval tudnák megoldani akkor kizárt a terhesség? Tisztelettel : Ottilia


PMA

Kedves Hölgyem !

Gratulálok, hogy 3. babában is gondolkozik, ez nagy szó a mai világban és mindenképpen támogatandó elképzelés! Valószínűleg nem lesz taprobléma a korábbi császármetszésből adódó hege ill. a sérv a szülésnél. Nagy valószínűséggel császármetszést fognak javasolni a kollégák. A szülés során a hasfali sérvet ellátja szülészorvosa ill. a heget kérésére korrigálja is. Hogy az Ön esetére adaptálva biztosan lehessen a fentieket állítani, személyes vizsgálat szükséges. E mellett egy szülész-nőgyógyász kollégámhoz is elküldeném !
Ha a mellett döntenénk, hogy el kell látni a sérvet szülés előtt, a terhesség időzítésével érdemes lenne a műtét utáni 3. hónapig várni, hogy a szöveteknek elég időt adhassunk a megerősödésre.
Hálóbeültetéses sérvműtét után is ki tudja hordani a babát !

Amennyiben gondolja, szívesen megvizsgáljuk !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.