Sulcus ulnaris syndroma

2011-09-06

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét és tanácsát kérni. 1 éve már, hogy neurológián laesio nervi ulnarist diagnosztizáltak nálam. ENG vizsgálat a könyök alatt ÉS felett is amplitúdócsökkenést, lassult ingervezetést igazolt, ezért nyaki MR-re küldtek, ami lényegében negatív lett. (enyhe discopathia) Azóta sem derült ki, hogy mi okozza a zsibbadásos panaszokat, ami a kapott elektromos kezelések és az állandó tornáztatás ellenére csökkent formában ugyan, de jelenleg is - a nap 24 órájában - fennáll, és bizony problémát okoz a munkavégzésemben is. Most voltam neurológiai kontrollon és teljesen összezavarodtam, mert helyettes orvos volt, aki a leleteket átnézve azt mondta, hogy ez cubitális alagút syndroma, meg kell műteni, és menjek kézsebészhez - és mindezt szóban, nem írta le az ambuláns lapra. Azt hittem rosszul értettem, vissza is kérdeztem erre a mondatra. A leleten csak annyi van, hogy ENG vizsgálat történt, ami cubitális alagút syndromát igazolt. /A vélemény az ENG leleten az volt, hogy: Laaesio nervi ulnaris l.s. (gyöki laesio?)/ Eddig az volt, hogy a könyök és nyak között lehet valami leszorítás, ami a panaszaimat okozza, nem a könyökömnél van a baj, valami Tinnelnek nevezett jel sincs, nem tudnak műtéttel segíteni, csak a kezelésekkel. Ne haragudjon, de én ezt nem értem és azt se szeretném, ha a kézsebészeten idiótának néznének. Én belemennék a műtétbe is, ha megoldaná a problémámat, de nem tudom mi lenne a helyes. Kérem kedves Doktor Úr, írja meg a véleményét és adjon tanácsot nekem ! Előre is nagyon köszönöm és nagyon várom a válaszát! Tisztelettel: Csilla


dr. Pataki Gergely

Kedves Csilla !

A jelen leírás / helyzet alapján valószínű, hogy meg kell műteni az ideget a könyökénél (a leszorítást fel kell szabadítani). Ilyen műtétet az általam vezetett Premium Plasztikai Sebészeten mi is végzünk.
Kérem, hogy jelentkezzen be a telefonszámon számon és betegségéről részletesen felvilágosítom. A rendelésre hozza majd magával a leleteket is !

Minden jót kíván,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.