Dagi szem

2011-09-07

Kedves Doktor Úr! A szemeim, illetve a szemhéjaim ügyében írok Önnek. Amióta az eszemet tudom, nagyon sok a bőrfeleslegem a felső szemhéjaimon, annyira, hogy centikre el tudom húzni (nagyon bizarr) a szememtől úgy, hogy a szemgolyómról nem emelkedik fel egyáltalán. Nagyon zavaró, amikor pedig nagyon fáradt vagyok, annyira elernyed, hogy néha a saját kezemmel kell "megemelnem", mert különben "beleakadok", amikor fel akarok nézni valakire. Kellemetlen, mert ilyenkor úgy érzem, hogy mindenki látja. A másik gond vele, hogy olyan, mintha a szempilláim tartanák - úgy is néz ki - és érzem, hogy amikor kicsit megemelem az ujjammal - csak épphogy - a szemem mintha fellélegezne, ilyenkor tisztábban is látok. A szemeim nagyon sokszor belefáradnak ebbe a túlsúlyba. Hosszas panaszaim után a kérdés: Mindez belefér-e az életminőséget javító plasztikai beavatkozás kategóriájába, tehát lehetséges-e, hogy valamennyiben ezt támogatná nekem a tb? Amennyiben nem, tudna-e nekem jó szívvel ajánlani valakit Pécs környékén? Ja, és ami szintén fontos: van-e korhatár ilyenkor? Ez alatt azt értem, van-e olyasmi korlátozás, mint a lézeres szemműtéteknél, hogy ki kéne várni azt a nagyjábóli időt, amikor ildomosabb a műtét? Bár ha jól gondolom, ez egyénfüggő, hisz 28 évesen pufibbak a szemhéjaim, mint a 83 éves nagymamámnak kora reggel. Válaszait köszönöm, Üdvözlettel: Zsuzsa


dr. Pataki Gergely

Kedves Zsuzsa !

Minden plasztikai sebészeti műtét (még a helyreállító is) életminőséget javító műtét.

A TB természetesen nem támogathat mellnagyobbító műtétet vagy normál szemhéjplasztikákat. Az egyre szigorúbb követelmények és szűkebbé váló források mellett nagyon szűk az az indikációs terület, ahol TB támogatás elérhető. A helyreállító műtéteket (fejlődési rendellenesség, sérülés, daganat utáni rekonstrukció ) a TB támogatja.

A leírás alapján nekem nem egyértelmű az esete (speciális esetben kis valószínűséggel az OEP támogatás szóba jöhet), az bizonyos viszont, hogy egy felső szemhéjplasztika tudna segíteni.

Emailben próbálok Önnek kollégát ajánlani a környékén !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.