fbpx

Égési hegek halványítása

2011-04-03

Üdvözlöm Doktor Úr. 2009. februárban egy sajnálatos baleset folytán a jobb lábamon térdtől bokáig erős harmadfokú égési sérülést szenvedtem. Egy budapesti kórházban végrehajtottak rajtam bőrátültetést, de sajnos az átültetett bőr nem tapadt meg. Amikor már a bőröm állapota megengedte elkezdtem szilikongélt használni, de sajnos allergiás reakció lépett fel, szóval ez a módszer nekem nem vált be. Viszont speciális kompressziós harisnyát viselek azóta, mióta azt az operációt végző orvos ajánlotta és felírta. A kérdésem az lenne, hogy ezt a kompressziós harisnyát meddig kell még viselnem? A másik kérdésem pedig az, hogy lehet-e halványítani a lábamon lévő hegeket, amik végül is nem is hegek, mert maga a bőr szép síma, tehát nincsenek kidudorodások, csak a bőröm színe az adott területen enyhén szólva csúnya. Válaszát tisztelettel köszönöm. Egy égett beteg.


PMA

Kedves Hölgyem/Uram !

Szilikon allergia elvileg nem létezik. Valószínűleg a kenőcs egyik adalékanyagára lehetett “allergiás”, de inkább csak érzékeny. Próbáljon ki egy másik típust.
A szilikon tapasz, szilikon belsejű kompressziós ruha, vagy csak kompressziós ruha ill. harisnya is jó megoldás égési hegek kezelésére.
Önnek az operációt végző orvosa kompressziós harisnyát javasolt, tehát értelemszerűen Őt kérdezze meg elsősorban, hogy Ő milyen hosszú ideig javasolja a hordását !
Én fél és egy év között szoktam általában javasolni (de mély égések esetén hosszabb idő is elképzelhető).
Az utolsó kérdésére akkor tudnék mindenre kiterjedően korrekt választ adni, ha megvizsgálnám !
Ezt is szívesen megteszem, ha bejelentkezik a honlapomon !
Minden jót kívánok !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.