fbpx

Teljes hasplasztika zsírleszívással, köldöksérv-plasztikával és mellimplantátum-beültetés mellfelvarrással kombinálva

2017-03-12

Kedves Doktor úr ! Kedves Asszisztensek ! Konzultációs időpontot szeretnék kérni az esetleges jövőbeli "mommy makeover" műtétekkel kapcsolatban. Elnézést, de fotót interneten keresztül nem szívesen küldök. A telefonos érdeklődésem során az asszisztense ezt javasolta. Doktor úr ! Úgy érti, ruha nélküli fotókat? Milyen szögből? Mekkora méretben? Egy telefonnal készített selfie mondana bármit is...? Egyébként javaslatra, köszönöm, tulajdonképpen nincs szükségem, csak egy időpontra...ahol reményeim szerint majd egy orvos megnéz, és a megbeszélés után javasol valamit.Vagy Önök ezt komolyan gondolják, hogy egy - ki tudja milyen minőségű - fotó alapján fognak javaslatot tenni a konkrét műtét(ek)re?? Ez őszintén szólva megdöbbent. Magamról most írásban: 42 éves vagyok, a harmadik gyermekemnél decemberben hagytam abba a szoptatást, több gyermeket nem tervezünk.Betegségem, allergiám, stb nincs, gyógyszert nem szedek, alkoholt nagyon ritkán fogyasztok, nem dohányzom.Vékony testalkatú vagyok, rendszeresen mozgok, jelentős súlyfelesleg nincs rajtam, a bőrfelesleg kifejezett. Gyerekként volt orrmandula műtétem, illetve a mindhárom gyermekem császármetszéssel született.Problémának a szétvált hasizmaim miatti "pufi" hasam, a lógó bőr, a kis köldöksérv miatti kiálló köldököm illetve a megereszkedett melleim érzem. Esetleg orrplasztika érdekelne még. Mindezekről szeretnék szakorvostól tájékoztatást, mivel ha a műtét mellett döntenék, az ez év május-június jöhetne leginkábbb szóba. Szóval fotót nem küldök, de szeretnék egy orvossal konzultálni. Üdvözlettel: Viola


PMA

Kedves Hölgyem!Köszönjük szépen levelét és véleményét!

Naponta sok fotót kapunk előzetesen páciensektől és nagyon ritkán merült fel kétség eddig ezek fontosságával és létjogosultságával kapcsolatban. Egy egyszerű, tükörben készült fotóból (modern leírással: szelfiből) is messzemenő következtetéseket lehet levonni a műtét várható invazivitása és várható idejével kapcsolatban. Adatait, fotóját bizalmasan kezeljük (az orvosi titoktartás szabályainak megfelelően), és feldolgozást követően töröljük őket.

Önnek azonban nem szükséges fotókat küldenie. Csak azt próbáltuk megfogalmazni, hogy ha küld fotókat akkor igen szoros időbeosztásunkban a megfelelő várható műtéti típus meghatározásával jobban, precízebben és hamarabb tudjuk (elő)rangsorolni műtéti típusát, idejét, kombinálhatóságát stb. ill., hogy a jövőben pl. melyik nap lehetne elvégezni esetlegesen többórás műtétjét. Ennek következtében hamarabb tudjuk fogadni egy esetleges konzultációra.

Nem mindegy ugyanis, hogy egy midi hasplasztikát végzünk Önnél a köldöksérv megszüntetésével (első lépésben), vagy egy teljes hasplasztikát, zsírleszívással, rectusvarrattal(egyenes hasizmok közelítő varratával), köldöksérv plasztikával, mellimplantátum beültetést mellfelvarrással kombinálva, és esetlegesen orrplasztikát együlésben. Ez utóbbi vagy ehhez hasonló kombinációt kevesen és kevés helyen végeztek és végeznek együlésben (mommy makeover) hazánkban (kórházi szintű plasztikai ellátó hely kell), de nyilván elvi szinten (később gyakorlati szinten is) felmerül Önnél is.

Mi mindemellett a legfelkészültebben szeretnénk várni konzultációra pácienseinket, hogy a leghatékonyabban segíthessünk.

Szívesen segítünk, de sajnáljuk, ha Doktor úr koncepciójával nem tud valaki azonosulni.

Üdvözlettel:

Rita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.