Mellultrahang

2011-11-19

Tisztelt Doktor Úr, voltam mell uh vizsgálaton, tulajdonképpen konkrét panaszom nem volt, magánban mentem, mert félek az emlőráktól. A jobb mellemben két db 2 mm-es ciszta van (korábban is volt egy, aztán eltűnt, most megint itt van kettő), azt mondta a doktornő, aki vizsgált, ezzel teendő nincs. Mutatta a képernyőt vizsgálat közben, és a bal oldalamat vizsgálva,a hónaljban egy kisebb foltra azt mondta, aki járatos az uh-ban, látja, hogy ez egy ér, átkapcsolta színesre a gépet, piros volt nagyrészt az a rész. Én utólag belegondolva nagyon megijedtem, hogy esetleg nem egy daganat vagy nyirokcsomó-áttét volt-e, csak esetleg nem látszott jól. Tapintásra nem érzek semmit, és a mellemben sem volt semmi gyanús. Mégis félek, hogy más volt az, mint ér. Ön szerint egy tapasztalt orvos biztonsággal meg tudja ítélni, hogy mi is az tulajdonképpen? Én bízom a vizsgáló orvosban, de a félsz bennem van. Megnyugodhatok Ön szerint? Köszönöm válaszát előre is, Judit.


dr. Pataki Gergely

Kedves Judit !

Szerintem teljes mértékben megnyugodhat, a mellultrahang nagyon jó vizsgáló eljárás, a radiológus kolléganő minden bizonnyal mindent rendben tapasztalt, máskülönben további vizsgálatra küldte volna.
A piros képlet minden bizonnyal verőér, a gyors áramlású véredényeket (artéria) ábrázolja így az ultrahang, vagy duplex ultrahang.

Igen, megnyugodhat !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.