Emlőeltávolítás

2012-06-01

Tisztelt Doktor Úr! Nekem tavaly szeptemberben volt teljes jobboldali emlőeltávolításom rosszindulatú daganat miatt.A kezelések véget értek az első eredmények jók. Azt szeretném kérdezni , hogy mikor lehet és lehet-e egyáltalán új mellett csináltatni? 42 éves vagyok és nem tudom elfogadni, hogy egy mellel kell élnem. Tisztelettel várom válaszát.


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Megértem gondjait, vígasztalódjon azzal, hogy jelenlegi eredményei jók !
Emlőhelyreállítást a rosszindulatú daganat eltávolítása után (a sugártherápia befejeztével) legalább 1 év daganatmentes állapot után szoktunk végezni.
Az emlő helyreállításaként szóba jövő plasztikai sebészeti helyreállító műtéteket a TB finanszírozza (emlőrekonstrukció). A daganat miatt eltávolított emlő helyreállító műtéteit plasztikai sebészek végzik. Az emlő pótlása történhet saját szövetekkel vagy szilikonból készült implantátumok, expanderek (szövettágítók) felhasználásával. A módszerek egymással ötvözhetőek. A részben vagy teljesen csonkolt emlő helyreállító műtéte saját szövet átültetésével végezhető legeredményesebben. Az emlő eltávolításakor a saját szövettel történő pótlás történhet a hát és a has izmok, valamint az izmokat fedő bőr felhasználásával.

Tekintettel arra, hogy hosszú várólisták vannak, azt javaslom, hogy onkológusával való konzultáció után – mielőbb vegye fel a kapcsolatot egy közfinanszírozott Plasztikai Sebészeti Osztállyal, hogy előjegyzésbe kerülhessen.

Szívesen segítünk mi is magánintézményünkben (www.plasztikai.hu – Premium Plasztikai Sebészet), ezért amennyiben úgy gondolja, kérem keressen emailben vagy telefonon !

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.