Emlőrekonstrukció

2010-05-16

Tisztelt Doktor Ur! 38 eves no vagyok, 2oo9/ben emlodaganatot allapitottak meg nalam.Carcinoma lobulare imvasivum mammae. pt2, pn1a. 2oo9. szeptemberben teljes emlo eltavolitast vegeztek nalam.A kezelesek es a mutet utan elhagyott a parom is.Teljes onbecsulesem, onbizalmam elvesztettem. 6 kemoterapia, 28 sugar kezelest kaptam. A sugartol semmi gond nem lett a borommel, nem egett meg. Az lenne a kerdesem, hogy ebben az esetben mikor van lehetoseg leghamarabb helyreallito mutetre? Tudomasom szerint a mutet utan egy ev.Ez igy van valoban???Remenykedhetek, hogy szeptemberben elkezdhetek utanna jarni a rekonstrukcios mutetnek? Jelenleg az eredmenyeim negativak.. Nagyon koszonom elore is a valaszat.


PMA

Kedves Asszonyom !

Megértem gondjait, vígasztalódjon azzal, hogy jelenlegi eredményei jók !
Emlőhelyreállítást rosszindulatú daganat eltávolítása után (a sugártherápia befejeztével) legalább 1 év daganatmentes állapot után szoktunk végezni.
Az emlő helyreállításaként szóba jövő plasztikai sebészeti helyreállító műtéteket a TB finanszírozza. A daganat miatt eltávolított emlő helyreállító műtéteit elsősorban plasztikai sebészek végzik. Az emlő pótlása történhet saját szövetekkel vagy szilikonból készült implantátumok, expanderek (szövettágítók) felhasználásával. A módszerek egymással ötvözhetőek. A részben vagy teljesen csonkolt emlő helyreállító műtéte saját szövet átültetésével végezhető legeredményesebben. Az emlő eltávolításakor a saját szövettel történő pótlás történhet a hát és a has izmok, valamint az izmokat fedő bőr felhasználásával.
Budapesten -tudomásom szerint- a következő plasztikai sebészeti osztályokon végeznek TB-támogatott emlő-helyreállítást: Nálunk a Szent István Kórház Égési és Plasztikai Sebészeti Osztályán , az ÁEK Esztétikai Sebészeti Részlegén, a Szent Imre Kórház Plasztikai Sebészeti Profilján és az Országos Onkológia Intézetben). Vidéken például Pécsett nyílik erre lehetőség (Pécsi Tudományegyetem-Plasztikai és Égési sebészet).

Tekintettel arra, hogy nagyon hosszú várólisták vannak, azt javaslom, hogy onkológusával való konzultáció után – mielőbb vegye fel a kapcsolatot egy Plasztikai Sebészeti Osztállyal, hogy előjegyzésbe kerülhessen.

Szívesen segítünk mi is, ezért amennyiben úgy gondolja, kérem keressen emailben !

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.