Farokcsont törés

2011-05-22

Tisztelt Doktor úr! Február elején közlekedédi belesetem volt!Mentő szállitott kórházba csipő illetve fark csonti fájdalommal.Rtg-Uh vizsgálatott végeztek,minden negativ voltDg:zúzódás!Pár nap múlva jeleztem hogy,állando székelési ingerem van a fájdalom mellett!Fizikotherápiát irtak mely tartalmazta a masszirozást is (nagyon fájdalmas volt)Nem akarok senkit sem vádolni,de éreztem nem nagyon hisznek nekem!Mivel mentálisan is sikerült kikészülnöm elmentem az Ideggyógyászetra,ahol Xanaxot irtak fel! Belefáradtam abba hogy nincs javulás és vissza mentem dolgozni,nem tudok ülni,biciklizni,probáltam arra gondolni az idő majd segit,nem sikerült!A panazsaim nem múlnak még nyugalmi állapotban sem,igy vissza mentem contr az Idegre! Doktornő csodálkozva kérdezte miért nem voltam CT-vgy MRI-in! Nem küldtek,ő adott beutalot és elvégezték a CT-ét Dg: A sacrum !!!-as szelvényén ventrálisan a corticalis mérs,vastagabb,keskeny condensacio látható.St.p.fractura? Az os coccygeum ventral felé billent helyzetű! Legyen szíves leírni a törés miért ?-es! és ez mit jelent!Nem érzem hogy mikor megy szél-vagy séklet! Elöre is köszönöm válaszát: Erika??


PMA

Kedves Erika!

Nagyon sajnálom a történteket, és hogy ilyen nehezen derül(t) fény problémáinak okára. Véleményem szerint a nagy erejű ütközés (közl. baleset) hatására a farokcsontja és a környéki szövetek (végbél és környéki idegek stb.) sérültek; és e miatt alakultak ki az Ön által leírt tünetek. A farokcsont törését sokszor friss röntgenvizsgálattal is nehéz bizonyítani, a legfőbb támpont a páciens panasza és egy alapos vizsgálat.
A kórkép orvoslása, amennyiben 3 hónap után neurológus nem jár eredménnyel, traumatológusi ill. ált. sebészi kompetencia.
Annak ellenére, hogy nem vizsgáltam meg, valószínűnek tartom, hogy az elhajlott helyzetű farokcsont a végbél beidegzésében szerepet játszó idegekre kifejtett nyomó hatásának megszüntetése eredménnyel járhatna. Ez 3 hónapos távlatban valószínű, hogy csak műtéttel megoldható.
Sebészi ügyeleteimben – sok évvel ezelőtt – nem egy hasonló helyzet fordult elő, ilyenkor a farokcsontot egy műfogással helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban helyre lehetett rakni, kiküszöbölve a fenti tüneteket.

Az javaslom, hogy keresse fel a területileg illetékes sebészetet és kérje segítségüket !

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.