fbpx

Fájdalom a könyökben

2011-11-19

Tisztelt Dr.Pataki Gergely Kérdésem a következő lenne: 17 éves vagyok(fiú)1,5évet hagytam ki az edzésből(súlyzózás,mert a könyököm megsérült,de a sérülés előtt 7 hónapig tudtam edzeni,aztán jött a könyöksérülés)felépültem szeptemberre,tehát 3. hónapja edzek,és a jobb csipőmnél feszítő érzést érzek,és a lágyékomnál és szokott feszíteni,járásnál is,ha futópadon átmozgatom megszűnik valamennyire ez a feszítő érzés,de ha megpihen újra feszít,de van amikor elmúlik 1 hétre,aztán visszajön ez a feszítő érzés,voltam vagy 3 hete dokihoz,és azt mondta nincsen sérvem,de nem ultrahangozott,csak tapintással nézte meg,a múlthéten megint voltam dokihoz,persze másik dokihoz,ő sem ultrahangozta meg csak tapintással nézte meg,azt mondta hogy nem sérv,Ön szerint mi lehet? Kézzel meg lehet állapítani 100%-osan hogy nincs sérvem??? Vagy valami kis izomletapadás lehet,vagy zsírletapadás? Válaszát előre is köszönöm: Attila


dr. Pataki Gergely

Kedves Attila !

Így látatlanban nehéz…..
A fentiek alapján inkább az lehet, hogy porckorong sérve van és ez sugárzik a csípő és a lágyék felé.
Egyébként a lágyéksérvet manuális vizsgálattal is nagy biztonsággal ki lehet zárni, pláne ha már két sebész is vizsgálta.
Differenciáldiagnózisként felmerülhet combsérv, de a súlyzózás és a frissen elkezdett edzések miatt én inkább porckorong előboltosulásra gondolok (L2, ill. L5S1- ez a fenti tüneteknek megfelelő ideggyökök jelzése)

Menjen el a háziorvosához, majd vele megbeszélve, amennyiben ő is kizárt más betegségeket, beutalja idegsebészetre vagy rheumatológushoz.

Ez a dolgok valószínű menete.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.