Férfi mellplasztika, ginekomasztia műtét

2017-03-12

Tisztelt Doktor Úr! Már évek óta küzdök ginekomasztiával, magával a betegséggel kapcsolatban soha nem jártam orvosnál, soha nem diagnosztizáltak, de szinte biztos vagyok benne, hogy ebben szenvedek. Eleinte gondoltam, (mint ahogy a családom is) hogy egyszerűen a túlsúlyom miatt nőttek meg a melleim már körülbelül 7. osztályos koromtól kezdve, de mára már 19 éves vagyok, legnagyobb mért súlyom (95 kg) óta már közel 30 kg-ot fogytam, és a melleim mérete ha változott is, akkor valószínűleg csak tovább nőtt. A másik ok amiért erre a betegségre gondoltam, mivel édesapámnak is jellemzően nőies (túl nagy) mellei vannak, őt is fiatal kora óta már így ismerik az emberek.Elhatároztam, hogy átesek ezen a műtéten, nem akarok életem végéig emiatt a betegség miatt szenvedni, bujkálni.A kérdésem, hogy a fentiek alapján műthető vagyok-e Ezzel kapcsolatban olvastam, hallottam, hogy a ginekomasztia műtét TB támogatással kifizethető, de már azt is, hogy ez így nem igaz.Ezért a kérdésem, hogy a ginekomasztia műtétet az Ön sebészetén elvégzik-e TB támogatással, és ha igen, akkor ez a teljes árat fedezi, vagy sem. Tisztelettel: István


dr. Pataki Gergely

Kedves István !

A fentiek alapján valószínűleg a műtét lesz a megfelelő megoldás az Ön számára elnőiesedett melleit (gynaecomastia) megfelelő kontúrúra alakítani. Ennek eldöntésére azonban személyes vizsgálat (és egyéb vizsgálatok is) szükséges.

A gynaecomastia műtét TB támogatással igénybe vehető, egy műtét árát TB támogatottság esetén teljes mértékben fizeti a TB és Önnek (elvileg) nem kell semmit fizetnie !! Maximum esetleg az emelt szintű hotelszolgáltatásért (pl. az egyágyas szobáért).  A ginekomasztia műtétet a mi sebészetünkön nem végezzük TB támogatással, csak fizetős ellátás keretein belül. Plasztikai sebészetünkön végzett ilyen típusú, a gynaecomastia műtéti megoldására szolgáló műtéteknél sok olyan modern módszert és pl. varróanyagot alkalmazunk, melyek a TB ellátás keretein belül nem elérhető. Jó példa erre még a PAL (Power Assisted Liposuctio- vibrációs eszközzel végzett zsírleszívás), mellyel a mellek mérete és alakja kontúrdeformitások nélkül (vagy kevesebb ilyen deformitással) változtatható.

Sok páciens dönt a fentiek miatt az ilyen esztétikai-helyreállító műtétek magánorvosnál, magán plasztikai sebészeten történő ellátása mellett.

Honlapunkon itt olvashat a műtétről: https://drpataki.hu/ferfi-mellplasztika-gynecomastia-mutet

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.