fbpx

Festékes anyajegy

2011-09-05

Kedves Doktor Úr! Festékes anyajegyet szeretnék levetetni az államról, plasztikai sebész által, kb. 4-5 mm az átmérője. Csak akkor szeretném eltávolíttatni, ha valóban eltüntethető alapozóval ami marad utána, a vonalas heg. A heg kiáll majd a bőr felszínéből? Úgy hallottam, hogy az állon szebben gyógyul, mint pl. a mellkason, mert ott vékonyabb a bőr. Az állon vastagabb bőr van, vagy ott miért gyógyulhat szebben? Valóban csak télen szabad levetetni? Hallottam azt is hogy bioptron lámpát kell használni, a sárga fényűt, ez a legjobb módszer, illetve kölcsönözhető ilyen készülék? Köszönettel. B. Tímea


dr. Pataki Gergely

Kedves Tímea !

Számos régi és újabb technika létezik a régi és a friss hegek minél szebbé tételére.
Ezekről az alábbi linken is talál információt ! http://www.drpataki.hu/uj-technikak-hegek-kezeleseben

és

http://www.drpataki.hu/az-anyajegy-veszelyes-lehet-levetessem-vagy-ne-kiskegyed-fitt-magazin

Az áll több részből áll! Függ a heg tehát attól, hogy az áll alatti vagy oldalsó, esetleg középső részéről van szó, hiszen mindenhol más-más erővonalak keresztezik egymást ! Alapjában véve elmondható, hogy az áll nem könnyű terület a bőrelváltozások ill. a velük kapcsolatos metszésvezetés szempontjából.
Nehéz ezzel a kijelentéssel mit kezdeni: “az állon szebben gyógyul, mint pl. a mellkason”… Hiszen a mellkason lehet olyan rész, ahol vékonyabb a bőr, és lehet olyan, ahol vastagabb a bőr, mint az állon. A mellkason a szegycsont feletti terület a legkritikusabb gyógyulás szempontjából.
Le lehet bármikor vetetni ! Nyár közepén azért nem ideális, mert komoly UV sugárzás érheti és a kötés alá izzadhat az ember. Az őszi és tavaszi hónapok viszont ideálisak. A tél is jó, csak akkor általában valamivel gyengébb a szervezet gyógyulási hajlama.

A Biopton lámpát elfogadható kiegészítő therápiának tartom, de hatását csekélynek tapasztaltam. Hol kölcsönözhet ? Próbálja meg itt: www.fajdalomambulancia.hu

Remélem válaszaimmal segíthettem !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.