Fibroadenómákkal és cisztával lehet-e mellnagyobbítást végeztetni?

2018-04-23

Kedves Doktor Úr! Konzultációnk után a kombinált műtétemhez szükséges mellultrahangot elvégeztettem korábban, mert eddig még soha nem volt rá alkalmam és a koromra való tekintettel gondoltam ez lenne a legfontosabb. A doktornő 5 fibroadenómát és 1 cisztát talált. Küldöm a leletet is. A doktornőnek említettem,hogy mellnagyobbítást szeretnék. Szerinte megfontolandó és ő nem ajánlja. Szeretném még Pataki doktor úr véleményét is kikérni az ügyben. Ha Ön is úgy találja,hogy nem vagyok a műtétre alkalmas,abban az esetben érdekelne,hogy a mellnagyobbítás helyett esetleg egy ülésben el tudná-e végezni a has és az intimplasztikát? Segítségét előre is köszönöm: Noémi


dr. Pataki Gergely

Kedves Noémi!

Sok nőnek található a mellében fibroadenóma. A ciszták szintén igen gyakoriak. Mi sok ilyen hölgynél végeztünk és végzünk mellnagyobbítást, ahogyan az világszerte megfelel az orvosi gyakorlatnak. Sem a fibroadenómák, sem pedig a ciszták nem jelentenek kizáró tényezőt a mellnagyobbítás során.

Ha az ultrahangot végző orvos ezt mondta szóban, akkor tévedett; ha pedig csak a javaslatát fogalmazta meg, akkor nincs tisztában az összefüggésekkel.

Az Ön mellultrahang leletéből adódó konzekvencia számunkra, hogy érdemes még egy mammográfiát végeztetni a mellnagyobbítás előtt, a műtét során pedig eltávolítani a fibroadenómákat, majd szövettanra küldeni azokat. Ha akad olyan, amelyiket nem lehet kivenni, azt kontrollálni kell a jövőben, ám erre mellnagyobbítás nélkül is szükség lenne. Gyakran az összes fibroadenomát el lehet távolítani.

Javasoljuk, hogy ne bátortalanodjon el a műtéttől egy külföldi (a lelet szerint) radiológus szóbeli (nem adekvát) véleménye alapján. Inkább tekintse a műtétet esélynek a testi-lelki harmónia megteremtésére, mely máris lehetőséget adott a jóindulatú elváltozások diagnosztizálására!

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.