Fogászati beavatkozás pár nappal a mellműtét előtt?

2017-09-18

Kedves Dr. Pataki Gergely! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy egyeztetni szeretnék a Doktor úrral arról, hogy korábban már a fogorvosommal leegyeztettem egy fog implantációt, ami szept. 28-án esedékes. Egyenlőre csak egy speciális műgyökér kerül beültetésre, aminek kb. 4 hónapra van ahhoz szüksége hogy beilleszkedjen a csontállományba. A kérdésem, az lenne hogy a két beavatkozás befolyásolja-e egymást, javasolt-e a fogimplantáció elhalasztása? Válaszukat köszönöm szépen! Üdvözlettel: Zsanett


PMA

Kedves Zsanett!

Köszönjük, hogy írt és nagyon helyesen, elővigyázatosan rákérdezett a fogászati beavatkozásra.

Valóban javasolt elhalasztani ezt a beavatkozást, mindenek előtt a fellépő gyulladások elkerülése miatt is, illetve minden fogászati bevatakozás során baktériumok kerülhetnek a véráramba a száj baktérium flórájából, így azok eljuthatnak az implantátumot körülvevő szövetekhez is, szövődményeket okozva az implantáció ezen korai szakában.

A fogorvosát mindenképpen tájékoztatnia kell majd a későbbiekben, hogy implantátummal rendelkezik mivel a rá következő időszakban is szükséges antibiotikumos profilaktikus védelem fogászati beavatkozások előtt.

Remélem tudtam segíteni. Bármilyen kérése, kérdése volna még a későbbiekben kérem, keressen bennünket bizalommal.

Krisztina

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.