Fogyás gyomorszűkítéssel

2012-02-26

32 éves Bipoláris beteg nő vagyok immár sajnos 6 éve, ezalatt az idő alatt megdupláztam a súlyomat sajnos. Érdeklődni szeretnék, hogy gyomorgyűrűről, de hallottam valami modernebb módszerről is édesapám mondta, hogy itt Veszprémben nézzek utána. Az anyagi része nem gond, szeretnék végre úgy kinézni mint egykor. Valami olyasmiről hallottam, hogy nem vágják a pácienst hanem máshogy oldják meg gyomorvarrással?????Most lehet nagy butaságot mondtam de eddig én nem plasztikáztattam semmimet sem...!Nem vagyok járatos ebben. Szeretném tudni vállal e ilyen műtétet és, hogy mi a folyamata? Előre is köszönöm válaszát.... Melinda.


dr. Pataki Gergely

Kedves Melinda !

A gyomorgyűrű (gastric band) egy jó megoldás a fogyásra bizonyos esetekben. (A kritériumok része: diétával, testmozgással nem lehet eredményt elérni ) A gyomorgyűrű hátránya, hogy laparoszkópos műtétet igényel. Igen súlyos kövérségben (“bélszakasz kiiktató”- ún. bypass műtétek) bélműtétek is segíthetnek.
A gyomorballon szintén jó megoldás lehet, ennek során a nyelőcsövön keresztül, endoszkóppal juttatunk be egy felfújható ballont a gyomorba. Ezzel az eszközzel is komoly sikereket lehet elérni a fogyásban.
Jómagam az utóbbi beavatkozást végzem, de leginkább a fogyás utáni helyreállításokkal, bőrfelesleg kimetszésekkel foglalkozom. A plasztikai műtétek lehetnek: hasplasztika, kar-, ill. combfelvarrás, mellfelvarrás, zsírszívás stb.

Amennyiben további tanácsadásra van szüksége kérem jelentkezzen be egy konzultációra !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.