Fogyás után

2011-02-02

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok. Jelenleg 165 cm magas és 52 kg. 22 éves koromig arányosan vékony és már akkor is 52 kg voltam. Akkor egy téves gyógyszeres kezelés hatására három hónap alatt 65 kg-ra híztam meg. A hízás nagyon látványos volt az arcomon a hastájékon és a combon. A legjobban az arcom zavart, mert előtte szép, nőiesen vékony arcom volt. Ez az állapot 2 évig állt fenn, majd fogyókúrába kezdtem, és mostanra sikerült visszanyernem régi súlyomat, és ezt minden gond nélkül tudom tartani. A gond csak az, hogy az arcom és az alakom teljesen megváltozott. Az arcom pufók maradt, itt-ott felesleges zsírlerakódással, és amikor mosom, érzem, hogy "gyűrődik" a bőr rajta, tokám is megereszkedett. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezzel valamit kezdeni. És ha igen, mindenképpen vágni kell, vagy van más megoldás is? Tényleg igaz, hogy ha valakinek arcműtétje volt, akkor utána sokkal gyorsabban öregszik a szövet és a bőr, mint normális esetben? Válaszát előre is köszönöm! Dóra


PMA

Kedves Hölgyem !

Szükséges lenne tudnom, hogy milyen gyógyszeres kezelésen esett át. Ha szteroid, akkor sajnos a kötőszöveti rostok kilazulhattak, és ez, egyéb hormonális változások, illetve a normál öregedési folyamat vezet bőr Ön által leírt “gyűrődéséhez”, adott esetben a toka megereszkedéséhez.
Számos plasztikai sebészeti megoldás létezik a minimál-invazív bőrfeszesítő eljárásoktól egészen az arcplasztikáig. Személyes konzultáció és egyénre szabott tanácsadás javasolt.

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.