fbpx

Friss mellimplantátum cseréje nagyobbra

2016-06-20

Kedves Doktor úr! Kb 3 hete műtöttek 375 ccc mellimplantátumot kaptam a bal mellembe a jobb oldaliba 400 ast. Sajnos a meret nem felel meg ahogy megy le róla a duzzanat, kicsi. kérdésem pedig az hogy mikor lehetne a legkorábban kicseréltetni nagyobbra? Köszönettel: Anikó


dr. Pataki Gergely

Kedves Anikó!

A mellnagyobbítást megelőző (akár több) személyes konzultáció azt a célt szolgálja, hogy a páciens igényeinek tökéletesen megfelelő eredmény szülessen, természetesen reális elvárások mellett.

A ma rendelkezésre álló 1 500 különböző méretből és formából (anatómiai, kerek vagy ovális) – ha azokat pontosan, megfelelő technikával ültetjük be – szinte bármilyen mellformát és nagyságot ki lehet alakítani. Az implantátumon kívül annak elhelyezése is befolyásolja az összképet, hiszen más és más hatás érhető el mirigyállomány alámellizom alá, vagy dual plane, esetleg subfascialis technikával beültetett implantátummal.

Műtét utáni elégedetlenség esetén gyakran előfordul, hogy az implantátum mérete jó, viszont a forma, a zseb kialakítása és a pozíció nem, így a páciens túl kicsinek vagy éppen túl nagynak látja a melleit.

A 3 hetes állapot még kezdeti stádium, amikor a mell végleges formája és mérete még nem alakult ki, hiszen a szöveteknél még vizenyő és gyulladás van jelen. Ez fokozatosan szűnik meg. Az implantátum körüli tok fél után nyeri el majdnem végleges szerkezetét – ezután is változik, de nagymértékben csak akkor, ha egy kései szövődményként fellépő sajnálatos folyamat, a tokzsugorodás elindul. A korai implantátumcsere megnövelheti ennek a veszélyét.

Elvileg legkorábban 3-6 hónap után lehet nagyobbra cserélni egy egyébként rendben lévő implantátumot, mert akkorra a szövetek megnyugszanak.

Gyakori, hogy a páciens megszokja a meglévő méretet, így már nincs szükség cserére.

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.