fbpx

Gennyes varrat

2011-09-21

Tisztelt Doktor Úr! 1 hete voltam anyajegy eltávolításon, amit szikével végeztek. Most kötöttem át a sebet és szerintem túlságosan szét van nyílva illetve,a mélyedésben friss gennyet láttam.(1 hét múlva kéne varratszedésre mennem.) Megkérdeztem telefonon az orvosomat, akinek az asszisztense annyit mondott, hogy mivel nem fáj ezért nem lehet genny, hanem sebváladékról van szó, ami normális. Szeretném megtudni az Ön véleményét is. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Fruzsina


dr. Pataki Gergely

Kedves Fruzsina !

Sajnálom, hogy anyajegylevétele így alakult !
Hogy mi az őszinte véleményem ?
A leírása szerint sebe begyulladt, a varratok elengedtek és nem ideális heg várható. Amit gennynek lát az valóban genny, illetve szövettörmelék, véralvadék a legnagyobb valószínűséggel.
Mi az anyajegylevétel után másnap, vagy harmadnap visszarendeljük a pácienseket sebkontrollra, ekkor kötéscsere történik (az átvérzett kötés levétele) a sebszélek fertőtlenítésével. Így nem fordulhat elő, hogy a kötésbe beleragadt véralvadék, pörk alatt “tenyésző” baktériumok a friss sebszéleket kémiailag és mechanikailag a seb felületes szétválását és befertőzését okozzák.

Én, ha 2 hét múlva indokolt a varratszedés, legalább 2 szer, de sokszor 3-4 szer is megnézem a sebet, mert szerintem ez szakmailag indokolt és részemről ez jelenti az elvárható legnagyobb gondosságot. Bizonyára orvosa is sűrűbben szerette volna látni és talán félreértették egymást !

Kérem nézze meg ezt a linket is:

http://www.drpataki.hu/az-anyajegy-veszelyes-lehet-levetessem-vagy-ne-kiskegyed-fitt-magazin

Ebben találja az ide vonatkoztatható mondatot:

“Gyakran kezelünk olyan pácienseket, akik elégedetlenek anyajegy levétel utáni hegeikkel, és itt általában nem plasztikai sebész végezte a korábbi műtétet. Ezért tudok bátorítani mindenkit arra, hogy ne csak az esztétikai és helyreállító sebészetre tartozó problémák megoldása végett forduljon plasztikai sebészhez, hanem anyajegyeivel is Őt keresse fel.”

Azt javaslom, hogy menjen el egy kötéscserére és kérje orvosa segítségét !
Adott esetben a szétcsúszott sebszéleket a seb kitisztítása után egy finom öltéssel közelíteni lehet és ez szebb eredményt, heget ad. Később is mód nyílik természetesen a heg korrekciójára.

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.