Gyulladt szőrtüszők

2011-09-18

Tisztelt Doktor Úr! A problémám esztétikailag nagyon zavaró: idén nyár közepén (életemben először) epilátorral szőrtelenítettem a bikinivonalam és a szeméremdomb szélső részét (korábban mindig borotváltam). Sajnos ahogyan kezdett visszanőni a szőr, pár szőr benőtt a bőr alá a szeméremdombomon. Korábban azt tapasztaltam, hogy ilyenkor jó steril tűvel kiszabadítani ezeket a bőr alól, így megpróbálkoztam ezzel ezen az érzékeny területen is. Egy-két szőrt sikerült is így kiszednem és azokkal azóta nincs probléma. Van azonban egy-kettő szőrtüsző, ami jelenleg is duzzadt, felette a bőr már hámosodott, de érezni a duzzanatot. Illetve van egy olyan benőtt szőr is a szeméremdombomon, ami nagyon mélyen van (látszik a bőr alatt) és ez is begyulladt mostanra. Elmentem bőrgyógyászhoz, aki Aknemycin oldatot javasolt, de sajnos - bár két hete használom - nincs változás. Ön szerint sebészeti úton megoldható lenne ez a probléma? Gyakorlatilag szinte két hónapja nem húzódnak vissza az említett duzzanatok, örülnék neki, ha lenne mód ezektől megszabadulni. Ha a bőr alatt van a szőr, akkor jól gondolom, hogy az Aknemycin nem fog segíteni? Esetleg tud ajánlani olyan helyet, ahol esztétikailag megfelelő módon tudnák ezeket "kiműteni", tekintve, hogy nem szeretném ha csúnya hegek borítanák ezt az intim területet. Előre is köszönöm segítségét! Edina


dr. Pataki Gergely

Kedves Edina !

A problémáját a végleges szőrtelenítés oldhatja meg véglegesen, ezt Alexandrit lézerrel vagy IPL-el végeztesse. (szívesen adunk tanácsot)
A szőrszálakat, melyeket benőtt a hám, valóban érdemes steril körülmények között kiszabadítani, hiszen gyulladást keltenek. A probléma itt mechanikai. E mellett antibiotikumos krémet is javasolnék a művelet után (pl. Bactroban). Ezt követően a tüszők megnyugvása után a végleges szőrtelenítés – mint írtam- a végleges megoldást jelentheti.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.