fbpx

Hajbeültetés kopaszodás ellen

2011-10-17

Tiszteletem! Elnezest az ekezetek hianyaert! Arra lennek kivancsi,hogy(egyaltalan nem is tudom,hogy jo teruleten erdeklodom-e,ccsupan azert itt batorkodom feltenni a kerdest,mivel a hajbeultetes a plasztikai sebeszet egyik resze) a hajbeultetesen kivul van-e valamilyen hatekony modszer hajhullas es maga a kopaszodas ellen? A beultetett haj lehet ugyanolyan dus,suru mint ami mar kihullott? Es meg egy kerdesem lenne ami lehet egy kicsit fantazmagorikus ill.vicces is lehet,azonban megis felteszem,mivel ez megsem az en szakteruletem. Arra lennek meg kivancsi,hogy ossejtek felhasznalasaval lehetseges-e hajtuszok letrehozasa,amelyeket aztan sikeresen be is lehet ultetni a fejborbe?Egyaltalan vannak valamilyen kutatasok a kopaszodassal kapcsolatban,mert amiket a teveben hallok azok csupan azok a dolgok amiket eddig is hallottam es ezzel nem igazan jutottam elore e teren. A valaszat elore is koszonom! Tisztelettel P.K.


dr. Pataki Gergely

Kedves P.K. !

1.Igen van. A bizonyítékokon alapuló orvoslás (és személyes tapasztalatom alapján) a minoxidil hatóanyagú szer, mely a meglévő hajhagymákra regeneratívan hat, növeli az anyagcseréjüket. Van olyan kivitel, melyben a minoxidil hatását adenozinnal, B és H-vitaminnal, kapszaicinnal (paprikából kivonat) és retinollal fokozzák. A férfiakra és nőkre egyaránt ható minoxidil mellett a finasterid tartalmú gyógyszer hormon szinten gátolhatja a férfias típusú hajhullást. Sok más szer hatása nem bizonyított: gyógynövénykivonatok stb.
2. Hajbeültetés. Igen, sőt beültetési technikától függően dúsabb is lehet.
3. Szerintem 10-15 év múlva lehetséges lesz, nem csak kísérleti szinten. Addig azt tudjuk, hogy a saját zsírszövetben lévő őssejtek segítségével (fejbőr alá juttatva) rejuvenációs effektust lehet elérni a hajhagymákon is, ergo rövidebb lesz a telogén fázisuk, erősödhetnek.

Ha gondolja szívesen ajánlok önnek hajbeültetési specialistát !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.