Lelógó kötényhas

2010-12-29

Tisztelt Doktor Úr! Visszaolvastam az Önhöz intézett kérdésekben és válaszokban.Mégis feltenném a kérdésem.34 éves vagyok.4,5 éve született a kisebbik fiam császár metszéssel.A legmagasabb regisztrált testsúlyom a terhességi könyvemben szerepelt szülés előtt 120kg.Babával együtt voltam 120kg attól még elfogadható ez a súly kiindulási pontnak? Ha nem,akkor 107kg is szerepel a könyvben,mint terhesség kezdeti súly. :) Jelenleg 92 kg vagyok és diétázom,valamint sportolok.A lelógó "kötényhasam" nagyon zavaró tud lenni,mind esztétikailag,mind egészségileg,mivel a császármetszés hege gyakran kipállik.Kérdésem a következő.A Tb támogatja-e a hasplasztikát? Ha igen,akkor Ön elvégzi-e TB.re? Ha Ön nem végzi el,akkor tudna-e javasolni nekem esetleg Bács-Kiskun megyében plasztikai sebészt,aki TB-re is vállal műtétet? Ha minden összejön,melyik évszakban ajánlatos hasplasztikai műtétet bevállalni,vagy az évszaknak nincs jelentősége? Válaszát előre köszönöm.Tisztelettel Hajni.


dr. Pataki Gergely

Kedves Hajni !

A leírtak alapján nem várható -egy megerősített hasfal felett sem- a kitágult bőr visszamodellálódása. Vannak bőrfeszesítő eljárások, de a kötényhas alapvetően csak plasztikai sebészi eljárásokkal szüntethető meg.

Hasplasztikára támogatás 35 feletti induló testtömeg-index esetén jár, abban az esetben, ha ez legalább 10 egységgel csökkent (45 fölött 12 egységgel). A számításhoz kell tudni induló testtömegét és testmagasságát, ezt követően lehetne kiszámítani, hogy mennyire kell lefogynia ! A szülés ill. fogyás előtti orvosilag is dokumentált testsúlyára van szükség. (120 kg)

Boldog Új Évet kívánok !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.