fbpx

Hasplasztika árral

2017-05-10

Tisztelt Doktor úr ! Önöknél és másoknál is jártam hasplasztikai konzultáción, de nem értem azt hogy miért van ilyen nagy szórás a plasztikai sebészeti árak között. Van sokkal olcsóbb is, de drágább is. Mindenhol mást mondanak nekem az alkalmazandó műtéti lépésekre. Mivel bíznék Önben, szeretném ha elmagyarázná, hogy miért és mire van szükségem és miért van ekkora eltérés az árak között. Később a haszplasztika mellett szeretném majd a mellemet is megcsináltatni, olyan módon, ahogyan azt Ön a konzultáción berajzolta. Köszönet a válaszért előre is ! Gabriella


PMA

Kedves Hölgyem ! 

Megértjük kérdéseit és a helyzetből eredő tanácstalanságát. Az alábbi pontokban szeretnénk Önnek segíteni és bővebb információt adni, minden részletre kiterjedően.

A hasplasztikai műtétnél az alapár midi és mini hasplasztikákra vonatkozik, mely a szeméremdomb és a köldök alatti terület egy részének eltávolítását jelenti. A leggyakrabban ezzel a problémával fordulnak hozzánk. Az Ön személyes vizsgálata során azonban kiderült, hogy az Ön hasplasztikai műtétje lényegesen nagyobb volumenű és komplikáltabb műtét. A teljes hasplasztika a köldök feletti bőrterület teljes átültetését jelenti (melyet a doktor úr berajzolt Önnek) úgy, hogy közben a köldöksérvkapu is ellátásra kerül, valamint a köldök teljesen új határokat kap a lehúzott felhasi bőrlebenyben. Önmagában is rizikós köldöksérv mellett köldökmegtartásos hasplasztikát javasolt Önnek a Doktor úr.  A zsírleszívás Önnél elengedhetetlen kiegészítője a hasplasztikának, mivel a bőrt így lehet oldalról középre és felülről lefelé húzni (a lebenyt tökéletesen illeszteni), ezen kívül ez biztosítja a szép kontúrokat és azt, hogy a hosszú alhasi hegben ne legyen lépcső, hanem egy kontúrdeformitás nélküli átmenet. Az Önnél végzendő zsírleszívás mértéke is jóval nagyobb, mint az átlag, azaz 6 régióról (6 tenyérnyi területről van szó). A zsírleszívást a legkorszerűbb és legszebb eredményt adó PAL módszerrel végeznénk (Power Assisted Liposuction). Atípusos, ferdén kialakított ( sürgősségi császármetszésből származó) hege felszabadítása és eltávolítása is szükséges a műtét keretein belül. Ezen kívül Önnél a majdnem teljes szakaszon, 3-4 harántujjnyira szétnyílt egyenes hasizom helyreállító műtéte is szükséges (rectus diasthasis varrata) az optimális eredmények eléréséhez, a hasfal statikájának biztosításához.

A fenti műtétet, a teljes hasplasztikát, a felhasról és deréktájékról történő zsírleszívást köldöksérv plasztikával, a hegfelszabadítás és hegkimetszést, magánkórházi ellátást gyógyszerekkel és speciális kötszerekkel, ritka, akut szövődmények ellátását, kötéscseréket, kontrollokat, kompressziós emeltebb áron tudjuk Önnek biztosítani.

A műtét kalkulációjánál tekintettel az individuális problémákra, egyéni árképzést alkalmaztunk.
A műtét egyes elemeit nem vállalnánk külön elvégezni, mert együtt optimális és így szolgálja maximálisan az Ön egészségét és hosszútávó elégedettségét

Mi nem tartozunk a legolcsóbbak közé, bár a Doktor úr, ha tehetné ingyen adná a hasplasztikai műtéteket, legalább a 2-3 gyermeket szült nőknek…. állami támogatással.

Mi kizárólag a minőség mellett tudjuk letenni a voksunkat és ennek mi is hajlandóak vagyunk megfizetni az árát (vagyis pl. nem olcsó implantátumokkal (hanem a legdrágábbakkal) és műszerekkel (hanem a legkorszerűbbekkel) dolgozunk). Ultrahangos szike, drága, speciális bevonatú varróanyagok, magas mércéjű klinikai környezet, legújabb bevált technikák és saját fejlesztésű módszerek.

A másik szempont pedig a tervezési módszereink és a technológia, amit alkalmazunk. A beépített anyagok: pl. varrófonalak is nagyon drágák. Ahhoz, hogy a legjobb minőséget kihozzuk (legszebb és egyénre szabott végeredmény a testkontúr javításnál)  a legkorszerűbb szakmai módszert meg tudjuk valósítani, rengeteg munkaóra ráfordítás szükséges a technikák kifejlesztéséhez, pl. amerikai, vagy brazil klinikákon történő elsajátításához, drága kongresszusok látogatásához. Az Önnél alkalmazandó szövetkímélő hasplasztika részben pl. az úgynevezett Saldanha féle módszerrel történik, melyet Pataki doktor Brazíliában magától a brazil plasztikai sebészeti társaság korábbi elnökétől és főtitkárától dr. Oswaldo Saldanhától tanult. Az árazásunk kapcsán fontos elmondanom, hogy a metodikánk, minőségi előírásaink és az ehhez mért technológia standardok leginkább a magas igényeket támasztó ügyfelekhez van igazítva. Ez azt jelenti, hogy az olcsó hasplasztikát keresők számára mi néha drágák vagyunk. Ez egy adottság, a tervezési és “minőségi módszertanunkból” adódik, amibe sok minőségbiztosítási faktor van beépítve.

Bízom benne, hogy egy megvalósult és elégedettséget okozó műtét után – összehasonlítva más eredményekkel – elismeri majd árképzésünk okait is.
A plasztikai sebészeti klinikák árai a világon mindenhol nagyon változatosak. Általában véve elmondható, hogy a páciensek szeretik összehasonlítani a plasztikai sebészetek árlistáit. Ez természetes igény, de szinte lehetetlen és igen sok tévedés forrása lehet. Az egyik ok, hogy az egyes árlisták nehezen összehasonlíthatók, mert nem tudni, hogy mit jelent az olyan általános meghatározás, mint „hasplasztika” vagy „zsírleszívás” az egyes sebészeteken. A tévedések egyik oka, hogy nem biztos, hogy az a módszer adja számára az ideális eredményt, amit ő kiválasztott egy listáról.

A hasplasztikának többféle módszere van, az olcsóbb, meglehetősen szerény és rövidtávú eredményt adó, egyszerű beavatkozástól (mely egy bőrfelesleg kimetszés a köldök alatt),  a korszerű, tartós eredményt adó, esztétikailag a maximumot hozó beavatkozásig (teljes, „köldökátültetéses” hasplasztika Progressiv Tension varratokkal és PAL zsírleszívással ). Tehát két hasplasztika közt is igen nagy különbségek lehetnek, nem csak az esztétikai eredmény minőségében, de az ezzel összefüggő módszerek közt is. Ez olyan, mintha cipők árait hasonlítanánk össze, amiben a kínai piac egyszezonos termékei és a márkás termékek is benne vannak.

A plasztikai sebészeteken lehetnek rejtett költségek is. Fontos tudni, hogy mi mindent tartalmaz az ár részletesen. Tartalmazza-e a kontrollokat és hány évre pl. egy hasplasztika esetében? Fontos azt is tudni, hogy a klinika milyen módszereket kínál például hegkezelésre (dióda lézerkezelés, szilikontapasz stb.)

Csomagjainkban benne van a garancia is, melyet pl. egy ismert orvos neve, vagy egy munkacsoport neve adhat.
Plasztikai sebészeti árak kialakításánál a hazai és nemzetközi szakmai életben elfogadott módszereket alkalmazzuk. Mi egy 4 órás fenti volumenű műtétnél a fenti árat tartunk szükségesnek és elfogadhatónak ma Magyarországon. Ha olcsóbban adnánk, nem tudnánk a maximumot kihozni, mivel abból költségeinket nem tudjuk fedezni. (premium hely, premium műszerekkel, antibakteriális titántűs fonalakkal stb.) Más megközelítés a külföldi árakkal történő összehasonlítás. Itt a külföldi árak 50-70 % a jellemző.

Javasoljuk, hogy hasonlítsa össze az árakat és az ellátás minőségét több helyen és döntsön belátása szerint. Ha az ár fontos Önnek elsősorban, akkor bizonyára talál olcsóbb helyet a Premium Plasztikai Sebészetnél. Ha Pataki doktor által végzett beavatkozás fontos Önnek, és hozzá szeretne menni, akkor a megadott időpontokban Ő is áll rendelkezésére az adott áron.

Reméljük, hogy sikerült Önnek elmagyarázni az árképzések lényegét a plasztikai sebészetben és nálunk és adott esetben egyszer pácienseink között üdvözölhetjük!

Mindezek után még egyszer köszönjük, hogy eljött konzultációnkra plasztikai sebészünkkel a szerintünk legoptimálisabb eljárást Önnek megtervezni.

Pataki doktor kérésére egy esetleges hasplasztika után felvarrással egybekötött implantátum behelyezésre fogunk tudni a listaárainkból kedvezményt adni.

Tisztelettel, üdvözlettel:

Zsuzsanna

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.