fbpx

Hasplasztika és zsírleszívás hegkorrekcióval három császármetszés után

2018-02-24

Kedves Doktor Úr! Három gyerekem van, akik - különböző okokból - mindannyian császármetszéssel jöttek a világra. Az elsőt alsó medián laparatomiában végezték el, így a többit is. Nem vagyok különösebben hiú, pláne nem lassan 60 évesen. Az öregedéssel azonban a középvonalban letapadt heg egyre jobban zavar. Egy testhezállóbb felsőrész már erősen kirajzolja, és olyan, mintha fenekem lenne a hasamon. Elég keveset mozgok és kb. 6 kg súlyfelesleg van rajtam, tehát nyilván ez is rontja az öregedő bőröm tartását. Két kérdésem van. 1. Vállal-e ilyen jellegű korrekciós műtétet? 2. Ha igen, akkor erre sor kerülhet-e április közepéig? Remélem mielőbb időpontot tudunk egyeztetni a konzultációra. Köszönettel: Rebeka


dr. Pataki Gergely

Kedves Rebeka!

Köszönjük megkeresését. Először is gratulálunk a három gyermekéhez! Másodszor pedig fontosnak tartom megjegyezni: az, hogy szeretné jól érezni magát a bőrében, és korrigáltatni egy esztétikai problémát a testén, messze nem „hiúság”, hanem normális és egészséges igény.

Számos esetben előfordul, hogy a régebben elvégzett alsó medián laparotómiás császármetszés után – mely vízszintes metszést jelent az alhason – hegkorrekcióra van szükség. Egy nem megfelelően gyógyult, esetleg a sebszélek pontatlan illesztéséből adódó heg komoly pszichés terhet róhat a viselőjére. Ezen szerencsére ma már többféle módszerrel is tudunk segíteni.

A leggyakoribb hegkorrekciós eljárások a sajátzsír-visszatöltés, illetve a hegfelszabadítás és a hegkimetszés. Előbbinél a valamely testtájról leszívjuk az őssejtekben és növekedési faktorokban gazdag zsírt, amelyet speciális feldolgozási eljárás után visszafecskendezünk a heg alatti részbe. Ez azonban nem minden esetben, és nem minden típusú hegnél alkalmazható!

A letapadt hegeken ún. hegfelszabadítással lehet segíteni, melynek során szövetkímélő technikával szó szerint felszabadítjuk a letapadt hegszövetet. A hegkimetszés is lehetséges alternatíva, ahol a meglévő hegszövet eltávolításával új varratot alakítunk ki, így a szervezet új – immáron egészségesebb, esztétikusabb – heget képez. A személyes konzultáció során derül ki, hogy Önnek az említettek közül melyikre lesz szükség. (Ezek kombinációja is elképzelhető.)

Az Ön által leírt helyzet alapján – hiszen bőr- és zsírfeleslegről számol be – hasplasztika is kell majd a tökéletes eredményhez, amelynek ma már a területet érintő zsírleszívás is része. A 6 kg súlyfelesleg nem számít kifejezetten soknak, ám annak eloszlásától és a megnyúlt bőrállomány mennyiségétől függ, hogy a hasplasztika melyik fajtáját célszerű Önnél alkalmazni.

Vizsgálat után tudjuk megmondani, hogy a legkisebb metszéssel járó, köldökmetszés- és áthelyezés nélküli „mini” hasplasztikára lesz-e szükség, vagy pedig teljes hasplasztikára, melynek a nagyobb feltárás révén része az izmok kiterjedtebb megfeszítése, a köldök-áthelyezés, és a teljesen új kontúrok kialakítása is, így egyaránt laposabbá tehető vele a köldök alatti és feletti rész. „Midi” hasplasztika is létezik, ami magában foglalja a fenti két módszer előnyeit, és akár a szétvált egyenes hasizmokat is lehet korrigálni vele – viszont akkor nem alkalmazható, ha a köldök feletti régióban is jelentős a bőrfelesleg.

A zsírleszívás klinikánkon szövetkímélő módszerekkel (vibrációs, azaz PAL technikával, valamint speciális bevonatú kanülökkel) történik, ami sokkal kevésbé terheli meg a szervezetet, így jelentősen lerövidíti a felépülési időt.

Az idő szűkössége miatt áprilisig már nem kerülhet sor a műtétre, de egy későbbi időpontban természetesen örömmel segítünk Önnek. Addig is várjuk egy személyes konzultációra!

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.