fbpx

Hasplasztika, zsírleszívás

2013-12-22

Tisztelt Doktor Úr ! Sok jót hallotunk Önről, ezért Önt keressük meg problémánk kapcsán. Lenne egy-két kérdésem hasplasztika előtt. Fiatal és gyönyörű Párom 1 hónapja szült egészséges gyermeket. A szülés alatt ugye a nők többsége megváltozik, felszed némi kg mennyiséget. Párom esetében ez 62 kg ről 93 kg lett. 168 cm magas. Szülés után leadott a gyerek meg a magzat víz kb. 10 kg-ot. Csökkent a súlya 1-2 kg- ezt ő észre is veszi, 1 dolog ami nem változik ez a hasa, olyan maradt mint terhesség alatt, Ez most már ilyen nagy marad? Császárral szült, végső döntés volt a császár, mivel 6 órás vajúdás után sem indult be a szülés természetes úton. A kérdésem az lenne, hogy a has miért nem ment le, ha nem is teljesen de legalább centiket, ha a baba már nincs is ott?Az ilyen nagy hasat, berepedezett bőrt mennyire lehet eltüntetni sebészetileg, zsír leszívással, vagy hasplasztikával. Megjegyzem, tudom, hogy szülésen ment át, nem kis dolog, de miért kell az ember testének így megváltoznia, ezt nem tudom feldolgozni. Egy ilyen műtetnek kb. mi az ára? Valamint legfontosabb kérdésem, hogy milyen komplikációk léphetnek fel a műtét alatt, után ? Szeretném, ha megszépülne feleségem, de nem szeretném komplikációknak kitenni. Várom válaszát, Köszönöm, János


dr. Pataki Gergely

Kedves Uram !

Először is őszintén gratulálok a kisbabához. Sajnos a terhességgel összefüggésbe hozható hormonális változások a nőknél (így feleségénél is) hízást, a hasfalon gyengülést, tágulást okozhatnak, a bőr megereszkedhet ill. veszít rugalmasságából. Gyakran a fenti problémák köldök-és deréktáji zsírfelesleget és alhasi bőrfelesleget jelentenek. A helyi zsírszaporulat nagyon makacs tud lenni, még a szülést követő fogyást követően is jelentős maradhat. Ezek diétára vagy sportra sokszor nem reagálnak. (Természetesen érdemes helyesen folytatni a sportolást és az étrendet is átnézni) A másik probléma, hogy ha sikerül is leadnia a zsírpárnák jelentős részét, nem biztos, hogy olyan szerencsés, hogy a bőrfelesleg is visszahúzódik. Ez esetben sajnos csak a plasztikai beavatkozás segíthet.

Tervezni érdemes, de nem szabad heteken-hónapokon belül nekivágnia egy műtétnek (még akkor sem, ha nem szoptat). Adjon kis időt szervezetének a regenerálódásra. A szoptatás abbahagyását követő 4-6 hónapban nem érdemes zsírleszívást és plasztikai műtétet végezni, annyit változhat még a női test.

A leírtak alapján azt javasolnám, hogy a szoptatás befejezését követően konzultáljon plasztikai sebésszel. Fél évig (ha pl. ennyit szoptat) még egyéntől függően sokat változhat az alakja, ez részben a hormonoktól, részben a bőr rugalmasságának változásától is függ. További fogyás valószínű. A hasfali izomzat szétválása is enyhülhet (megszűnni nem fog), a köldök és a köldökgyűrű is jelentősen változik. A mell esetében is komoly változások történhetnek a következő időszakban. Sajnos itt a nem kívánt méretcsökkenés és megereszkedés a leggyakoribb.
Mi a plasztikai megoldás?

Lehet, hogy a probléma megoldható csupán zsírleszívással, lehet, hogy szükséges a hasi bőrfelesleg kimetszése. Az is lehet, hogy összetett műtétre van szüksége.

Egy kombinált hasplasztika keretein belül mind a bőr-és zsírfelesleg eltávolítható (zsírleszívás), mind az egyenes hasizom esetleges szétválása illeszthető (a hasfal “zárható”) együlésben. Így lehet a legtöbbet tenni a hasfal funkcionális és esztétikai megjelenésének javításáért a szülés után keletkezett elváltozások esetén. A bőr-és zsírfelesleg eltávolítása tehát általában kombinált kimetszéssel és zsírleszívással végezhető, de ennek megítélésére személyes konzultáció szükséges. A mell esetében gyakran nem kell semmit tenni szülés után, de ha kell implantátum, mellfelvarrás vagy a kettő kombinációja szükséges. Fenék formázásánál elsősorban a sajátzsír visszatöltés, vagy ritkábban fenékimplantátum jön szóba. Az árak nagyon sok mindentől függenek.

Itt informálódhat még a témákban:
http://www.drpataki.hu/hasplasztika
http://www.drpataki.hu/zsirleszivas

Remélem, hogy a részletes választ kapott az interneten. Felhívom figyelmét, hogy ez sem helyettesítheti a személyes vizsgálatot. Érdemes lenne majd adott időben plasztikai sebésszel konzultálni.
Minden jót és békés Ünnepeket kíván !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.