fbpx

Hegkezelés arcplasztika után

2016-03-14

Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja voltam máshol teljes arcplasztikán. A sebhelyeim botrányosak, el vagyok keseredve, sapkában járok mindenhova, mert a hajam nem is takarja el teljesen az öltések helyét. Láttam más páciens 2 hetes sebhelyeit, szinte alig észrevehető volt, az enyém a kalóz hegekre emlékeztet. Nem beszélve arról, hogy a tokámnál a bőröm sokkal csúnyább, mint volt. A műtétet végző orvos, jövő hétre korrekciós műtétet javasol, de nagyon félek a szakmai hiányosságtól, mitől lenne most szebb vagy jobb, mint elsőre. Esetleg küldhetnék fényképet, vagy bemehetnék konzultációra Önhöz? Az idő sürget és nagyon bizonytalan és tanácstalan vagyok. Köszönettel! Válaszát várva! Daniella


PMA

Kedves Daniella!

Küldjön fotót nyugodtan! Bár hegei még hétről-hétre alakulnak, így a korrekciós műtét 6 hónapnál hamarabb, az első műtét időpontjához képest nem ajánlott. A hegek kb. 6-12 hónap alatt érik el a végleges állapotot.

A hegek szép gyógyulását befolyásolja az életmód, az utógondozás. A műtét után szigorúan szoros kompressziós maszkot kell viselni, 4-5 naponta kontrollálni kell, kötést cserélni, varratszedés után sokat javítanak a hegkezelő tapaszok, szilikontapasz, hegkezelő krémek, esetleg lézeres kezelés.

Az arcplasztikai műtéten átesett pácienseknek a legnehezebb a türelem és a várakozás. Komoly lelki megpróbáltatás, mert szinte egy másik arcot kell megszoknia, mint amilyen volt.

A gyógyulás időszaka több hónap, ahogy a végleges eredmény is. Valamint előfordul, hogy még szükség lehet apróbb korrekciókra is.

Közép- és hosszútávon a modern módszerekkel végzett, helyesen tervezett arcplasztika nem változtatja meg az egyéni karakterisztikus vonásokat.

Mivel az arc és a hegek sokáig változhatnak egy arcplasztikai műtét után, sem páciensnek, sem más orvosnak sem szabad elhamarkodottan kimondani az “elrontott” vagy “nem jól sikerült műtet” véleményt.

Javasoljuk, hogy előszor beszélje meg az Önt operáló orvossal a lehetőségeket, illetve a gyógyulási időszak után várható végeredményt.

Amennyiben második szakvéleményt is szeretne, szívesen állunk rendelkezésére!

Várjuk a fotót, próbálunk segíteni, véleményezni.

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.