Implantátum csere és fibroadenoma

2014-12-28

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném ezen az e-mail címen is megkeresni. A problémám a következő lenne röviden: 2000-ben 250 cc implantátum került behelyezésre mellizom alá, amivel eddig nem is volt különösebb probléma Akkor azt mondta a műtétet végző plasztikai sebész, hogy kb 10-15 év múlva esedékes egy csere. Azóta már gyermekem is született, akit kb két hónapig tudtam szoptatni. Kb. 3 éve jobban fáj a bal mellem. Szúró fájdalom lépett fel, aminek az okát UH illetve MRI vizsgálatokkal szerettem volna feltérképezni. A bal mellemben fibroadenomát gyanítottak, illetve pár apró cisztát találtak. A fibroadneomára azt mondta a nőgyógyászom, illetve az akkor azonnal felkeresett plasztikai sebész, hogy nem kell feltétlenül operáltatni. Ha szeretném, meg lehet s akkor egy 400(!) cc implantátumra tett javaslatot, hozzátszem NEM szeretnék nagyobb, vagy sokkal nagyobb implantátumokat. Most már ott tartok, hogy gyakorlatilag folyamatosan fáj és egy december 2-án végzett lézeres mammográfia vizsgálat során megállapították, hogy 15x6 mm-re növekedett és mivel a bimbó alatt van, ezért okozhat fájdalmat, mert ott több idegpálya van. Továbbá az implantátum felszíne redőzött (echodens structura), tehát a csere időszerű. (Én felvettem 3 éve a Silimeddel is a kapcsolatot, akik azt válaszolták e-mailben, hogy nem feltétlenül kell kicserélni, ha nem okoz problémát) Kérdésem az lenne, hogy kivitelezhető-e a 2 az egyben műtét, illetve egy személyes találkozás keretében szeretném Doktor Úr tanácsait, javaslatait az implantátum cserére vonatkozóan is meghallgatni. Válaszát előre is köszönöm, Anita


PMA

Kedves Anita!

Doktor úr azon a véleményen van, hogy a fájdalom egyik valószínű oka a tokzsugorodás, mely a 14 éve behelyezett implantátumot körbeveszi.
Implantátumcsere szükséges. A fibroadenomát, az implantátumcserével egy időben a teljes tokkal érdemes eltávolítani. Méret, forma és pozícióváltás lehet szükséges.
A teendők felméréséhez személyesen kell vizsgálatra jönnie.

Kérjük jelentkezzen telefonon munkanapokon, amennyiben szeretne jönni konzultálni.

Tisztelettel,

Sarolta

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.