fbpx

Implantátum csere mélyvénás trombózis után

2016-06-23

Tisztelt Doktor úr! 53 eves, 5 eve kulfoldon elo no vagyok, 17 eve beultetett mellimplantatumom egyike megrepedt es cserere (vagy eltavolitasra) szorul, mert a szilikon mar a honalymirigyben is kimutathato. 2 evvel ezelott egy 2 hetig fol nem ismert melyvenas thrombozis (nem Magyarorszagon) miatt volt szerencses kimenetelu tudoemboliam is , ezt kovetoen Warfarin verhigitot szedek, amit nem szuneteltethetek. Kerem sziveskedjen velemenyet megosztani, amit elore is nagyon koszonok. Üdvözlettel: Ivett


PMA

Kedves Ivett!

Lehetséges az implantátum csere, sőt szükséges is a szilikon implantátum ruptúrája miatt.

A mélyvénás trombózis miatt szedett gyógyszereket napokkal a tervezett műtét előtt át kell állítani – a háziorvos segítségével – a véralvadási paraméterek (INR) kontrollja mellett heparin injekciókra (szükség eseten intravénás heparinra).

Erre azért van szükség mert, implantátum ruptúra esetén megkísérendő a teljes kötőszövetes tok eltávolítása (kapszulektómia), és ez a véralvadásgátló miatt vérzéssel jár‎.

A heparin esetében a vérzés csekélyebb.

Megfelelő felkészítés mellett a műtét rizikója alig nagyobb, mint véralvadásgátlót nem szedő pácienseknél.

Bár egy teljes tokeltávolítással járó műtét jóval nagyobb sebfelületet hoz létre és nehezebb plasztikai sebésze számára, mégis szakmailag ez a korrektebb az implantátum szakadása esetén.

A tok falában, annak nyirokereiben ugyanis ott vannak a kiszakadt implantátumból származó szilikonmolekulák, melyek szervezetből történő eltávolítása mindenképp előnyös.

Mi ezt eredményesen és szövetkímélően végezzük az ultrahangos szikével.

Olyan implantátumcserék esetén, ahol nincs tokzsugorodás, vagy az implantátum nem sérült, gyakran csak a tokot módosítjuk (lebenyképzés, kettőzés, levarrás, beírdalás, kapszulotómia) vagy csak részlegesen távolítjuk el.

A jó minőségű tok (egy része) segítheti a második implantátumot a stabilitás kialakításában.

Mi leggyakrabban minőségi német és amerikai implantátumokat használunk. Az Ön esetében a poliuretán borítású lehet az egyik legjobb megoldás.

Kórházunkban az anatómiás és kerek implantátumoknál szóba jövő 720 féle méret és forma nagyjából mindegyike rendelkezésre áll.

A műtét konkrét összegét Doktor úrral tudják megbeszélni a konzultáció során.

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Várom szíves visszajelzését!

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.