fbpx

Implantátum csere

2012-08-24

Tisztelt Doktor Úr! Hosszú évek óta van mellimplantátumom, panaszmentes vagyok. Az elsőt csak azért cseréltettem 7 év után, mert a szoptatás után -főleg lehajláskor- oldalt látszott és érződött is egy kis gyűrődés. Nyilván kitágult a bőröm, és sajnos nagyon vékony a testalkatom és a bőröm is. A második 4,5 éve van benn ( az is PIP, de nekem szerencsére nincsenek gondjaim), és úgy alakult, hogy ismét szültem, és 1 év szoptatás után megint érezni egy kicsit a gyűrődést. Ha állok, tökéletesen olyan a mellem, mint műtét után, még felvarratni sem kellene, de leeresztett vállnál érezni a gyűrődést. Szeretném megkérdezni, hogy ha panaszaim nincsenek, a gyűrődés miatt javasolt-e a csere elvégzése ( jelezhet-e ez egyfajta károsodást az implantátumban vagy ez csak a vékony és kitágult bőröm miatt van,) illetve az, hogy a félévenkénti uh elegendő-e vagy nem árt néha MRI-t csináltatni? ( Nagyon ellentmondásos információk keringenek erről a neten). A későbbiekben szándékomban áll cseréltetni az implantátumokat, de kisgyermekem ellátása miatt még várnék. Emiatt folyamatosan tájékozódok , műtéti árakat találok is , de sajnos arról nincs információ, hogy a jobb mellimplantátumoknak (Allergan v. Nagor kb. 300 cc kerek) kb. mennyi darabja. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Andrea


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem!

Mielőtt belemennék kérdései részletes megválaszolásába, leszögezném, hogy véleményem szerint a szétrepedés, a kilyukadás, a szilikon szivárgás bármely jelének, tünetének a hiánya ellenére a PIP mellimplantátumokat a további esetleges egészségkárosodás megelőzése érdekében belátható időn belül el kell távolítani vagy ki kell cserélni. ( http://www.drpataki.hu/pip-implantatum-csere )

Jelenlegi szakmai álláspontok szerint az orvosi vizsgálat és az ultrahang elegendő a kontrollra panaszmentes esetekben. Minden más esetben több információval látja el a plasztika sebészt egy MRI vizsgálat !

Korábbi megválaszolt kérdéseknél, vagy honlapomon talál információt az Allergan és a Nagor implantátumokról !
Személyes vizsgálat szükséges a különböző műtéti technikák kiválasztásához és a mindenre kiterjedő tanácsadáshoz.

Keresse fel korábbi operáló orvosát, vagy jelentkezzen be a www.drpataki.hu honlapon és kérjen időpontot !

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.