Implantátum elfordulás

2015-05-11

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon kétségbe esve írok magának. Kétszer volt mellnagyobbításom. Magyas profilú kerek implanátum van a melleimben,második műtét után is teljesen meg fordul a jobb mellemben az implantátum! Úgy értem a lapos fele van felül!Mint abban az ominózus fenék implantátumos videóban!Az első műtét után azért döntöttünk egy második mütét mellett,hogy ez a probléma meg legyen szüntetve,ám ugyanúgy meg fordul,pedig a fürdéstől el tekintve nem merem le venni már a melltartómat,mert nagyon kellemetlen,bizarr mikor oldalt vagy fejjel lefelé áll az implantátum a mellemben,a mellkasom felé a gömbölyű felével!Az Orvosomban aki operált már ezek után egyáltalán nem bízom,kérem írja meg nekem hogy ez normális dolog? Szükség lenne esetleg ismét egy műtétre? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:M. Anikó


dr. Pataki Gergely

Kedves Anikó!

Nehéz vizsgálat nélkül konkrétumokat írni, de természetesen nem normális dolog az, ha az implantátum megfordul a mellében mellnagyobbítás után. (Az normális lehet, ha ilyenkor elveszíti a bizalmát). Ilyennek tünetnek nem szabadna előfordulnia. Ez mindenképpen inkább egy a kialakított implantátum “zseb” és az implantátum között létrejött téraránytalanság lehet , mely elsősorban egy tervezési zavarra, talán kevésbé alkati okokra visszavezethető. Mindenképpen új műtét szükséges helyes méret, helyes forma, helyes pozíció és helyes felületválasztással.

Ilyen esetben, ha ismételt műtétre, implantátumcserére kerül sor, általában dual plane (részlegesen izom alatt) technikát vagy multiplane technikát igyekszünk alkalmazni. A multiplane-technika hasonló mellnagyobbítási technika, mint a dual-plane technika, mely során az implantátum túlnyomó részt izom alá, kisebb részt a mellállomány alá kerül közvetlenül. A mellet az anatómiai sajátosságok figyelembe vételével belül több síkban alakítjuk és újraformáljuk (multiplane reshaping).
Valószínűleg az anatómiás forma (csepp alakú) előnyösebb önnek és szintén nagy valószínűséggel polyurethan bevonatú implantátumot javasolnánk, mivel az a szövetekhez nagyon hamar “kitapad”.

Egy konzultáció során választott plasztikai sebésze részletesen elemzi a problémát és remélhetőleg megoldást találnak !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.