fbpx

Implantátum harmadszorra

2017-01-16

Tisztelt Dr Ur ! Eloszor is szeretnek gratulalni az eddigI munkajahoz. Nagyon sok jot hallottam Onrol. Oszinten szolva Dr Urban van minden remenyem . Ketszer rosszul sikerul mellnagyobito muteten vagyok tul . Elso es masodik mutetem utan is ugyan az a problema lepett fel ...betokosodas , elcsuszas .... Eredmenye termeszetellenes kokemeny eldeformalt mellek .... Nem beszelve a borzaszto lelki megrazkodtatasrol. Ketszeri mutet utan is szegyenkeznem kell a melleim miatt .... ami szornyu lelki problemat okoz szamomra. En mar harmadszorra nem szeretnek vissza menni ahhoz a doktorhoz akinek ketszer is bizalmat szavaztam es persze minden mutet kockazattal jar en tudom, de szolnia kelletett volna hogy csak jo alapanyagokbol tud szepet csinalni es forduljak jobb szakemberhez ...Sajnos nem igy tortent . Jelenleg 395 kobcentis anatomias profilu implantatumaim vannak. Kerdesem az lenne, hogy mivel erre az implantatumra elethosszig tarto garancia van be tokosodas es redosodes miatt indokolt e az ingyenes cserelehetoseg... Illetve korulbelul mennyi lenne egy mellimplantatum csere költsége ...Tudom sok minden tenyezo befolyasolja tobbet kozott a tok valltoztatasa illetve a betokosodas miatt felmerulo beavatkozasok .... Esetleg ha megis tudna adni egy behatarolt arat annak nagyon orulnek ugyanis a ket mellmutetem rengeteg koltsegbe kerult igy tisztaban szeretnek lenni hogyha lenne olyan szerencsem hogy Dr Ur elvallalja a mutetet akkor anyagilag mire szamitsak hogy az se legyen akadalya hogy talan a 3 mutet utan ne kelljen a melleim miatt szegyenkeznem es ne okozzon akkora lelki traumat hiszen ez a dolog kihat az eletem minden teruletere .... Elore is koszonom hogy idot szakitott levelemre. Bizokodva varom valaszat .... Tovabbi sok sikert kivanok ! Ildikó


PMA

Kedves Ildikó!

Köszönjük a bizalmat! Doktor úr útmutatásai alapján küldöm az alábbi információkat:

A leírása alapján, ha személyes vizsggálat alapján implantátumcsere javasolt, akkor méret, felület (esetleg polyurethan bevonatra), esetleg forma és pozícióváltást is érdemes lenne kivitelezni egyidejűleg.

Minderről egy alapos vizsgálat után lehetne dönteni.

Az implantátumgyártó élettartam garanciát vállal, azaz anyaghibából eredő elöregedésre, szakadásra, lyukadásra, szivárgásra olyan garanciát nyújt, hogy amennyiben ez igazolttá válik, bármikor csereimplantátumot ad a páciens választott orvosának.

Az elmozdulásra, tokzsugorodásra jelenleg csak a német Polytech, és az is csak a polyurethan bevonatú implantátumokra ad garanciát.

MIndezek több tényező függvényei, okozatai. Az elmozdulás (diszlokálódás) a páciens helytelen korai mozgásából, vagy szöveti adottságaiból eredő, vagy műtéttechnikai  probléma lehet általában. Ha ezt egyértelműen technikai hiba okozza, akkor az orvos felelős a szimmetria helyreállításáért.

Texturált vagy sima felszínű implantátumnál, a gyártó általában nem ad garanciát mert a fenti, nehezen definiálható, nehezen egyételműsíthető technikai és/vagy alkati okokból ered. Mivel rotáció nem, vagy nagyon ritkán fordul elő polyurethan bevonatú implantátumnál, így a garanciát illetően más a helyzet.

A polyurethan felszínű implantátumokra (a hivatkozott gyártónál) 10 év cseregarancia jár tokosodás esetére, illetve elfordulásnál, elmozdulásnál is! Ez utóbbi két állapot szinte elvi lehetetlenség az adott felszínnel.

A jelen bizonyítékokon alapuló orvostudományi statisztikák és plasztikai sebészeti rendszerezett páciensvizsgálatok alapján a polyurethan bevonatú implantátumok tokzsugorodási százaléka szignifikánsan kisebb, mint az egyéb-akár texturált felszínű implantátumoké (1-2 %).

A korrekciós mellműtétek árai egyénre szabottak.

Hívjon minket bizalommal bármilyen egyéb kérdés esetén.

Üdvözlettel:

Rita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.