fbpx

Implantátum vagy saját zsír és aggodalom

2018-03-04

Tisztelt Dr. Pataki Gergely! 23 éves lány vagyok és a problémám sajnos nem túl meglepő- nem vagyok megelégedve az alkatommal. A combom mindig is vastag volt, a csípőm széles és ezek mellé vékony felsőtest, kis mellek párosulnak. Nincs önbizalmam bikiniben és ruha nélkül és állandó súlyproblémákkal küzdök. Voltam 170cm/ 80 kg, akkor a mellem mérete megfelelő volt, de az összkép nagyon nem tetszett, így lefogytam 62 kg-ra. Idén leszek 24 éves és szeretném megcsináltatni a mellemet, viszont nagyon tartok az implantátumtól, ezért a saját zsírral történő mellfeltöltés nagyon szimpatikusnak tűnik. Vannak félelmeim azonban: Mivel állandóan kordában kell tartanom a súlyomat és nagyon könnyen hízom, ezért rendszeresen tornázom, futok. Nem tudom, mennyire lenne tartós egy ilyen jellegű beavatkozás, az elért méret változna-e az állandó edzéstől? Illetve, mekkora méretnövekedés érhető el egy műtéttel? Jelenleg C kosaras melltartós hordok. Tudom, ezeket jobb lenne személyesen átbeszélni, de addig is nagyon kíváncsi lennék. A combomon van még rengeteg felesleg, így onnan szeretnék zsírt átültettetni. Félek a beavatkozástól, altatástól, még sosem voltam műtőasztalon és nem tudom, érdemes lenne-e belevágni, elérhető-e akkora változás, amivel már elégedett lennék. Köszönöm előre is válaszát. Üdv, E


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem!

Az Ön számára jó döntés lehet plasztikai sebészhez fordulni, és mindent alaposan átgondolva esetleg egy műtétet elfogadni. Az Ön egyedi esetére nehéz konkrétumot mondani vizsgálat nélkül, de más hasonló esetekből kiindulva sejteni lehet a helyzetet.

Pontos terápiás ajánlást nehéz adni az Ön vizsgálata nélkül, de mind az implantátum, mind a sajátzsír-visszatöltés szerencsés megoldások lehetnek. Talán a folyamatos testsúlyváltozások miatt az előbbi jobb megoldás.

A plasztikai sebészeti műtétek kevés rizikóval járnak más műtétekkel összehasonlítva, ezért aggodalomra nincs oka, de nyilván a rizikók és a várható végeredmény után érdemes dönteni mindenben. Javaslom, hogy látogasson meg esetleg több kollégát is.

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.