Inkontinencia

2013-12-11

Tisztelt Doktor Úr! Egy elég kényes kérdéssel fordulok Önhöz, olyan fél évvel ezelőtt jelentkezett vizelettartási gondjaim majdnem ezzel egy időben pedig a férjem érzékelte , hogy a vaginám már nem olyan feszes, mint régen azt mondta olyan tág vagyok , hogy szex közben nem érez semmit így csak nagyon nehezen tud elmenni. Megpróbáltam a vaginaszűkítő krémet, ami javított a helyzeten , de attól allergiás reakciók léptek fel a péniszén el kezdett vedleni, majd kipróbáltam a vagina tornát, ami nem hozott nagy eredményt. Olvastam az interneten a vaginaszűkítő műtétről azt szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménye Önnek róla? 40 éves vagyok és van egy 18 éves gyerekem. Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Petra


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Gyakori jelenséget ír le, mely általában többször szült nőknél jelentkezik, gyakran a változókor előtt. Oka alkati, és a kötőszövet gyengesége, víztartalmának csökkenése (“öregedése”), elaszticitásának csökkenése . A kismedence egyéb szerveinek süllyedése és vizelettartási gondok is kísérőjelenségek lehetnek.

Egy jó technikával végzett vaginaszűkítés (hüvelyszűkítés) orvosolja fenti problémáit, gyakran még az enyhe inkontinenciát is. A műtét során a hüvely első és hátsó falán lévő kinyúlt, kitágult nyálkhártyából és az alatta lévő kötőszövetből (simaizomzatból) metszünk ki egy részt, majd az alatta fekvő vaginafalat öltésekkel szűkítjük, felette zárjuk a nyálkahártyát.

A műtétet hüvelyszűkítésre is specializálódott nőgyógyászok és plasztikai sebészek végzik.

Mi is szívesen segítünk Önnek, mind döntést hozni, mind az esetleges műtétet kivitelezni.

Különböző kismedenceizom erősítő torna is létezik alternatívaként (pl. Kriston torna).
Hüvelyszűkítő krém véleményünk szerint nem létezik.

Tájékozódhat még itt is : http://www.plasztikai.hu/noi-intimplasztika

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.