fbpx

Dermatix szilikon tapasz

2011-11-06

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni,hogy a dermatix szilikon tapaszt használhatom-e 5 hónappal bőrátültetés után az adó(comb) területére? Elég nehezen gyógyul, kiemelkedik a bőr felszínétől és pirosas a színe, "burjánzó?". Meglehetősen nagy terület 4 csík. Szeretném tudni,hogy 1 szilikontapasz meddig hatásos, honnan tudom, hogy újat kell feltenni? köszönettel : Kata


dr. Pataki Gergely

Kedves Kata !
Már jóval korábban is lehet használni a bőrvétel területére. Ez persze attól függ, hogy milyen gyorsan gyógyul a bőrvétel helye. Ha vékonyan (vagy ultravékonyan), dermatommal (elektromos, vagy sűrített levegővel működő készülék) történt a bőrvétel, az a legtöbbször gyorsan gyógyul és alig hagy nyomot. Ha bőrvevő késsel (pl. Humby kés), az gyakran egyenetlen nyomot hagy és sokáig gyógyul, nagyobb heggel jár, kiemelkedik a környező felszínből. Sajnos keloidossá (burjánzóvá) is válhat ritkán. A szilikontapasz az egyik legjobb kezelési eljárás, kompresszióval kiegészítve.
A jó minőségű szilikontapaszok akár 1-3 hónapig is hordhatóak. Elhasználódásukat elszíneződésükön és tapadási képességük csökkenésén láthatja. Törölje át felszínüket langyos vizes törlővel kétnaponta és tovább tartanak.

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.