Keloid

2011-07-04

Tisztelt Doktor Úr! Két kérdést szeretnék feltenni Önnek. 1. Két éve műtöttek laparoszkópiával, ennek a vágásnak a hege kb. 3 cm hosszú és fél cm. széles. Sajnos talán sokáig vártam hogy szebb legyen, ezért mostanra lett ilyen "gyönyörű" a heg. Jelenleg másfél hónapja kenegetem egy C..x nevű géllel, semmi eredménnyel. Néha viszket, de ez a krémtől független. Tudna rá valamilyen hatékonyabb gyógymódot? Vagy csak a plasztikai műtét jöhetne szóba? Nagyon zavar a rózsaszín heg látványa a gyomortájékon... 2. Tíz éve vannak terhességi striáim a hasfalamon, már bőrfeszesítővel kenegettem őket, napoztam, edzettem stb. , semmi nem használt. Mit tehetnék a leginkább ellenük? Eltűnhetnek-e még valaha? Némelyik 1 cm széles és több cm hosszú... Nagyon szépen köszönöm válaszát! Tisztelettel: R. Anita ,35 év


PMA

Kedves Anita !

Első kérdéséhez kapcsolódóan talán a szilikon tapasz még segíthet a heg kiemelkedését ill. színét tompítani, de azt gondolom, hogy markáns változást egy plasztikai sebészeti hegkimetszés hozhat. Hegekkel kapcsolatban a jelenleg kapható Kiskegyed Fitt Magazinban készült velem interjú, melyben talál még idevonatkozóan tanácsokat.
Második kérdésére azt tudom válaszolni, hogy a striák a plasztikai sebészet egyik nagy problémája és nehéz a kezelése. A testmozgás itt nem segít. A megelőzésükre is kell gondot fordítani. A striák alapvetően az irhán keletkezett hegek. Ha van bőrfeleslege, akkor a hasi striák egy része egy hasplasztikával eltávolítható, természetesen ez is heggel jár.
Vannak krémek, de hatásuk nem bizonyított.

Szívesen megnézem mindkét elváltozását, amennyiben bejelentkezik a rendelőbe.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.