fbpx

Keménységérzet második mellplasztika után

2016-06-13

Kedves Doktor úr! Április 20.-án volt az implantruptúra miatt kiszakadt implantátum cserém. Most Politech tesztúrált felszínű, kerek magas állású implant került beültetésre, 100 cm el nagyobb méretben(450 cm).A jobb mellem amelyben a ruptura volt, teljesen rendben van, ott a műtét után kanülös kivezetés történt,lepuhult, kicsit érzékeny, ott tokzsugor miatt eltávolításra került a tok egyrésze is. A másik mellem amelyben sem ruptura, sem tokzsugor nem volt, érzékenyebb és sokkal tömöttebb, duzzadtabb, kicsit nagyobb is,naponta kétszer maszírozom pár hét alatt azért lágyult elég sokat es ment is össze. Még most is a kompresszios melltartóban alszom és dolgozom ( kozmetikus vagyok).Mikor sokat vagyok talpon jobban bekeményedik. Mi lehet az oka ennek a különbségnek? Az orvosom türelemre int, azt mondja, hogy meg az is lehet, hogy a hegesedés miatt az egyik mell mindig is tömöttebb lesz. Kicsit aggódom, nagyon vigyáztam magamra, minden utasítást betartok. Várom mielőbbi válaszat. Köszönettel és üdvözlettel. Éva


PMA

Kedves Éva!

Pataki doktor nevében köszönjük megkeresését!

Tudvalevő, hogy a páros szervek nem gyógyulnak egyszerre, ezért érzi a különbséget. Érezheti a különböző fokú leterheltség miatt is, pl. ha jobb kezes, akkor azt az oldalt többször, nagy igénnyel használja.

A texturált implantátumot‎ nem szerencsés erősen és sokat masszírozni, mert fokozhatja a tokzsugorodási hajlamot. Mindkét oldalon történt tokeltávolítás? Ha igen, teljes vagy részleges? A jelenleg tüneteket mutató oldalon is volt kivezető drén?

Ha a kiindulási helyzet egy tokzsugorodás volt (pláne, ha implantátumrupturával kombinálódik), a késői tokzs‎ugorodás elkerülésére a teljes (vagy majdnem teljes) tokot célszerű eltávolítani, ha ezt a szöveti viszonyok engedik.

Tokzsugorodás után egyébként szerencsésebb lett volna poliuretán bevonatú implantátumot alkalmazni a második műtét alkalmával, mert az csökkenti a további szövődmények kockázatát.

Remélem, tudtunk segíteni!

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel:

Sarolta

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.