Kérdések mellplasztikával kapcsolatban

2016-04-20

Tisztelt Doktor Úr! Amennyiben lehetséges, a közelgő konzultáció előtt feltennék néhány kérdést. 1. A konzultációtól számított mennyi időn belül lehet elvégezni a műtétet, illetve milyen vizsgálatok szükségesek? 2. Van-e valamiféle biztosítás arra az esetre, ha nem a tervezett módon sikerül a műtét? 3. A beavatkozás növeli-e egy esetleges később kialakuló mellrák kockázatát? 4. Befolyásolja-e a mellbimbó érzékenységét? Köszönettel: Judit


dr. Pataki Gergely

Kedves Judit!

Köszönjük a bizalmat, a válaszokat alább olvashatja.

1. A konzultációtól számított mennyi időn belül lehet elvégezni a műtétet, illetve milyen vizsgálatok szükségesek?

Az első konzultáció után tudjuk véglegesen beírni műtétre, de addig is lehetőség van műtét “ceruzás” foglalására, ha fotókat küld és jóváhagyom. Általában 6-8 hét múlva szoktunk időpontot találni.

2. Van-e valamiféle biztosítás arra az esetre, ha nem a tervezett módon sikerül a műtét?

A biztosítótársaságok a plasztikai sebészeti cégeket biztosítják a nem várt eseményekből eredő károkra. Itt elsősorban nem esztétikai problémákra vagy asszimmetriára kell gondolni, mivel a tervezett állapot elérését élő emberen nehéz biztosítani, annyi tényezőtől függ.

A tervezett mód/állapot minél tökéletesebb elérésére a plasztikai sebész és hírneve lehet egyfajta “garancia”.

A korai szövődmények elhárításának költségeit (nagyon ritka utóvérzés, gyulladás, sebfertőzés) általában a plasztikai klinikák magukra vállalják, vagy önköltségben számolják. Későbbi szövődmények (kóros heg, tokzsugor) megoldásának költségeit kedvezménnyel szokták vállalni a plasztikai sebészek, de a költségek megtérítése elsősorban a páciens feladata.

Magára az implantátumra a gyártó cégek adhatnak garanciát: az általunk beültetett implantátumokra élettartam-garancia van. Ennek részleteit a konzultáción tudjuk ismertetni.

3. A beavatkozás növeli-e egy esetleges később kialakuló mellrák kockázatát?

Nem növeli, sőt csökkenti. Vizsgálatok támasztják alá, hogy a mellimplantátumot viselő nőknél ritkábban diagnosztizálnak rosszindulatú mellrákot, de ez inkább a tudatos életmódnak és a gyakoribb mellvizsgálatnak tulajdonítható, beleértve az önvizsgálatot is.

4. Befolyásolja-e a mellbimbó érzékenységét?

Az esetek többségénél nem változik a bimbó érzékenysége, azonban a műtét valóban befolyásolhatja azt. Az esetek kis százalékában átmenetileg vagy végleg csökken egy kicsit. Szintén néhány esetben (néhány százalékban) akár növekedhet is.

Minden további kérdésére szívesen válaszolunk a személyes konzultáció alkalmával!

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.