Kérdések mellplasztikával kapcsolatban

2017-12-12

Kedves Dr. Pataki Gergely, A honlapját olvasva sok információhoz jutottam a mellplasztikai műtétekkel kapcsolatban. A közeljövőben tervezek egy ilyen műtétet, és néhány kérdés merült fel bennem: 1. A műtét után mennyi ideig kell feküdnöm? Mennyi idő után mehetek dolgozni, ha ülő munkát végzek? Az utazás problémát jelenthet (1 órát kell utaznom a munkahelyemig)? 2. Mennyi ideig kell bent maradnom a kórházban? 3. Mennyi ideig látszik a heg? Mit tehetek a heg eltüntetése érdekében? Miért jobb a felszívódó varrat? Van befolyással arra, hogy mennyire fog látszódni a heg a későbbiekben? 4. Mennyivel előre kell bejelentkeznem?


PMA

Kedves Petra!

Pataki doktor nevében köszönjük megkeresését.

Levelében feltett kérdéseire a következőkben válaszolok:

1. A műtét után mennyi ideig kell feküdnöm? Mennyi idő után mehetek dolgozni, ha ülő munkát végzek? Az utazás problémát jelenthet (1 órát kell utaznom a munkahelyemig)?

Műtét után nem szükséges szigorú fekvés. Jellemzően már a műtét napján, ébredést követően az ápolók felügyelete mellett óvatosan elkezdhet sétálni. Ezután a műtétet követő 2 hétben kímélő életmód javasolt. Az emelés, terhelés tilos (maximum 2 kg), de a séta, óvatos mozgás kimondottan javasolt egészsége megőrzése érdekében.

Mivel a komplikációk előfordulási aránya rendkívül csekély, és azoknak is döntő többsége a műtét utáni első két hétben fordul elő, így amennyiben Ön ülő munkát végez, úgy 2-3 hét után visszatérhet a munkába. Az utazást annyiban befolyásolhatja beavatkozása, hogy a műtétet követő 4 hétben nem javasolt az autóvezetés és a tömegközlekedési eszközökön való kapaszkodás.

2. Mennyi ideig kell bent maradnom a kórházban?

Általában a műtétet követően egy éjszakát szükséges a kórházban maradni, majd a másnap reggeli kontrollvizsgálatot követően otthonába távozhat.

3. Mennyi ideig látszik a heg? Mit tehetek a heg eltüntetése érdekében? Miért jobb a felszívódó varrat? Van befolyással arra, hogy mennyire fog látszódni a heg a későbbiekben?

Hegkezelési protokollunk nagyon szigorú, de tudnia kell, hogy mindenkinek egyéni a gyógyulási hajlama. A seb/heggyógyulás korai és későbbi szakaszában is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a végleges heg vékony és szép, alig látható legyen. Varratszedést követően hegkezelő krémekkel, szilikontapasszal és lézerkezeléssel tökéletesíthetjük a végső hegvonalakat. A részletekről a műtét után kap tájékoztatást, de a weboldalon is sokat olvashat.

Doktor úr felszívódó fonalat csak belső varratokként használ. A külső varratok a legtöbb esetben nem felszívódó fonallal kerülnek be, mivel tapasztalatai alapján így a heggyógyulás után esztétikusabb eredmény érhető el.

4. Mennyivel előre kell bejelentkeznem? 

Doktor úr praxisa rendkívül telített, melynek oka, hogy rengeteg szépülni vágyó páciens van Pataki doktor úr várólistáján, emellett belföldi és külföldi karitatív útjai miatt is nehéz konzultációs időpontot találnunk hozzá (jelenleg is Bangladesben tartózkodik missziós útján).

Doktor úr műtétes naptára 2018. május végéig telített, ezután ismételten missziós útra indul Nigériába. Legközelebb előreláthatóan csak ősszel fog ismét operálni. Pataki doktor mellett Dr. Fekete Attila is végez mellnagyobbítást a Premium Plasztikai Sebészeten, több mint 20 éves plasztikai és helyreállító sebészeti tapasztalattal.

Üdvözlettel,

Kriszta

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.