Kéz

2011-09-05

Tisztelt Doktor Úr! Bal kezemet műteni kellene, javasolt contractúra miatt műtét, Epping plasztika végzése. A státusz: bal nyeregizületben synovitis, az izületben tap. subluxatio, adductios kontraktúra. 2 hónapig szedtem Syno-Tabs-ot. Kérdésem, hogy további porcépítő szedésével el tudnám kerülni a műtétet? Ill. halogatható-e ilyen műtét anélkül, hogy nagyobb baj lenne, tehát, jobb előbb megcsinálni, mint próbálkozni különböző szerekkel a műtét elkerülése végett? Én szeretném elkerülni, de nem tudom, hogy mit tegyek ennek érdekében. Ma vettem Proenzi 3-at is, amiben már kollagén is van, hátha segít. Önnek mi a véleménye? Előre is köszönöm a válaszát.


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem/Uram !

Véleményem szerint az adott igen előrehaladott helyzetben (státusz) sajnos nem tud segíteni konzervatív eljárásokkal. A fájdalmat lehet csökkenteni, de a destruálódott ízületen sem a Syno-Tabs, sem a Proenzi (kollagénnel, vagy anélkül) nem segít. Fájdalomcsökkentésre (ha a műtét pl. szívproblémák miatt megterhelő lenne) egyébként a radiosynoviorthesis lenne.

Az Epping féle rezekciós arthroplasztika (részleges csonteltávolítással járó felfüggesztéses ízületi plasztikai műtét ) meggyőződésem szerint az egyik legjobb ( ha nem a legjobb) megoldás (műtét) panaszai megoldására.
A műtétet Németország töltött éveim során gyakran végeztem, ezen páciensek követése nyomán nyilatkozok pozitívan a megoldásról !

Magyarországon a nyeregízület gyulladásos kopását kézsebészek, ortopéd szakorvosok és néhány kézsebészetet végző plasztikai sebész végzi.

Azt javaslom, hogy keressen fel egy szakorvost, vagy jelentkezzen be a weboldalamon található telefonszámon !

Remélem segíthettek !

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.