fbpx

Kézzsibbadás

2011-11-01

Tisztelt doktor ur! Nem tudom jó helyen érdeklödöm e? 39 éves nö vagyok 6 hónapja küzködök gerinc fájással és kéz és láb zsibbadással. 3 évvel ezelöt már voltam kórházba a gerincem végett infuziós kezelést kaptam. A nyakamnál szuró fájdalom ami lemegy egy csikba a lapockához és olyankor a balkéz kisujjam mégjobban elzsibbad, 1 hónapja a másik kezem is a kisujjba.Este arra ébredek hogy lezsibbad mind a kettö kezem, kis izomfájdalommal kisérve. A nyakam reggelente be szokott merevedni. És a csukjánál is fáj. A derékrésznél is szuró fájdalmam van ami lemegy a fenekembe és izomlázszerü fájdalom van a bal lábamba és a talpamba is. Reggelente nem birok rá álni szinte huzom a lábam. Terhelésre fokozódik, és mikor fekszem annyira fáj minden mozdulatnál sirni tudnék. A reumatológus orvos elküldött Mri re mert ö nyaki sérvre gyanakodott. És azt mondta hogy kis degenerativ változások vannak a röntgenen semmi más. Kaptam Panodil 500- mg os és Diclofenac 50- mg os gyógyszereket, semmilyen kezelést nem irt ki nekem. Elkültek ENG vizsgálatra, és ott azt monta az orvos mind a kettö kezembe le van tapadva könyöknél az idegszál. Majd küldenek kézsebészetre. Az volna a kérdésem, nekem a nyakam és a derekam fáj, az lehetséges hogy nem a nyakamtól zsibbadnak a kezeim? És a lábam? Menjek tovább? Ön mit tanácsol legyen szives irni nekem. Tisztelettel várom válaszát. Veronika.


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem!
Önnek Sulcus Ulnaris Szindromája van (SUS), azaz a singcsonti ideg a könyökénél nyomás alatt van. Amennyiben ezek a vezető tünetei (zsibbadás, finom érzés csökkenése főként a gyűrűs és kisujjban)akkor az ideg felszabadítása a megoldás. Ezt a műtétet általában kézsebész, ortopéd sebész, vagy ritkábban plasztikai sebész kolléga végzi.
Rheumatológusával beszéljen és kérje beutaljását a területileg illetékes kézsebészetre. (Amennyiben ez a megoldás nem kielégítő az Ön számára, ilyen műtétet magam is végzek, jelentkezhet nálunk is.)
A derekánál porckorong elváltozásra, a kisizületek gyulladására gyanakszom, itt szintén képalkotó vizsgálatok elvégzésére lenne szükség, majd adott esetben idegsebészeti, vagy ortopédiai szakvéleményt fog rheumatológusa kérni.
Az a szerencsés, ha ennyi tünetnél egy orvos tartja kézben a szálakat, mozgásszervi panaszoknál pl. a rheumatológusa.

Jobbulást kívánok !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.