Zsírleszívás utáni ruha

2011-11-05

Tisztelt Doktorur! Ha a zsirszivas utáni ruhát 6 hétnél tovább hordom lehet bajom?Miért 6 hétig kell hordani csak? Ha egesz telen hordanám nem lenne baj?ugyis hideg van háta jobban hat. köszönöm kitty


dr. Pataki Gergely

Kedves Kitty !

A megadott kevés információ alapján:

Nem lehet nagy baja, ha néhány héttel tovább hordja a zsírszívó ruhát, egész télre azonban nem javasolnám. A 6 hét az optimális a törzsön (én végtagokon kicsit hosszabban szoktam kérni), mivel tapasztalatok alapján ez elegendő a helyes kontúrok kialakulásához, a szöveti nyomás egyenletessé válásához, a regenerálódáshoz és még nem károsítja a keringést.
Sajnos nem írta, hogy hol volt zsírszívása ..
A hideg ellen inkább harisnyát vagy, ha nagyon fázós, derékmelegítőt javasolnék, mivel a zsírszívó ruhák kompressziós erőssége nagyobb, mint egy hosszú távon hordható kompresszíós ruha, harisnya erőssége.
A végtagokon – pláne, ha visszerességtől is szenved – még lehet hosszabb távon nagyobb kompressziót alkalmazni (testközéppont felé fokozatosan növekvő nyomásgrádienssel: pl. II-es vagy III-as erősségű kompr. harisnya), de a törzsön ezt nem javasolám, annak hosszútávú keringésbefolyásoló (rontó) hatása miatt.

Bízom benne, hogy – legalább részben – választ talált kérdéseire.

Minden jót!

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.