fbpx

Kókler bőrgyógyász

2011-01-16

Kedves Doktorúr! 31 éves nő vagyok. A problémám a következő: 2010 tavaszán egy bőrgyógyász eltávolitott a hátamról (a gerincem alatt) egy anyajegyet. Igazából nem is akartam leszedetni, ő ajánlotta fel, hogy akkor egy kalap alatt elvégzi a leszedést egy másik beavatkozással (amiért eredetileg a problémám volt és hozzá fordultam, szemölcsszerű kinövések eltávolitása lézerrel). Miután kiégette (nem tudok jobb szót rá) a hátamból az anyajegyet, a gombostűhegynyi anyajegy helyett egy kb húszforintos nagyságú seb keletkezett a hátamon, ami még most is rózsaszin, érintésre fáj is egy kicsit... Visszamentem, azt mondta, hogy hosszú a gyógyulási idő, 9 hónap. Most már ez is eltelt... Nagyon el vagyok keseredve, mert a rózsaszin heg továbbra is ott éktelenkedik a hátamon és jobb lett volna, ha inkább megmarad az a kis anyajegy... Kérdésem az lenne, hogy el lehet-e ezt tüntetni (nem krémekkel, mert azok szerintem nem segitenek)? Másik problémám hogy a vállamon sötétbarna pigment foltok vannak - ezeket el lehet-e távolitani valahogy pl lézerrel? Ill. hogy tud-e erre +fibrómák eltávolitására egy MEGBIZHATÓ budapesti bőrgyógyászt ajánlani? Tisztelettel és köszönettel egy átvert páciens


PMA

Kedves Hölgyem !

Szívesen segítek ! Kérem jelentkezzen be a www.drpataki.hu weboldalon !
Először is fontos tényként megállapítani, hogy a háton a sebek nagyon lassan és sokszor nem kellően szépen hegesednek. Én úgy gondolom, hogy a kolléga minden tőle telhetőt megtett az optimális sebgyógyulásért.
Anyajegyek, fibrómák és kisebb-nagyobb bőrelváltozások eltávolítása végett javaslom, hogy plasztikai sebészhez forduljon !
Kialakult torzító hegekkel kapcsolatban úgyszintén.
Nyilvánvaló, hogy az képes a legszebb hegekkel eltávolítani az anyajegyeket, aki tanulmányai és gyakorlata során a legtöbbet töltött a szövetkímélő műtéti technikák elsajátításával és azokat a legpontosabban használja. A probléma az, hogy gyakran nem a plasztikai sebész kollégákat keresik fel a páciensek ilyen kicsinek tűnő dolgokkal. Gyakran kezelünk olyanokat, akik elégedetlenek anyajegy levétel utáni hegeikkel, és itt általában nem plasztikai sebész végezte a korábbi műtétet. Ezért tudok bátorítani mindenkit, hogy ne csak a helyreállító és esztétika problémákkal, hanem az anyajegyekkel is plasztikai sebészt keressen fel.

Köszönettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.