fbpx

Koronavírus (COVID-19) és mellnagyobbítás

2020-03-20

Kedves Doktor Úr! Hosszú évekig tartó mérlegelés után nemrég hoztam meg a döntést, hogy szeretnék mellnagyobbításra jelentkezni Önhöz, és ha lehet, akkor minél hamarabb elvégeztetni a műtétet. A koronavírus járvány miatt most erről le kell mondanom? Jelentkezni sem tudok? Mikorra kaphatnék konzultációs időpontot? Mikor kerülhetne így sor a műtétre? Nem lehetne nagyon gyorsan (akár 1-2 héten belül) mégis elvégezni a műtétet, ha megígérem, hogy ki sem mozdulok utána a lakásból? Köszönettel: Dalma


dr. Pataki Gergely

Kedves Dalma!

Köszönöm, hogy megtisztel a bizalmával. Megfelelő időben, remélem, hamarosan várjuk majd szeretettel klinikánkon.

Jelenleg azonban átmenetileg nincs lehetőség személyes konzultációra és ilyen típusú műtétre. A koronavírus-járvány (COVID-19) most olyan egészségügyi helyzetet teremtett globális szinten, hogy pácienseink és tágabb értelemben az egész társadalom érdekeit nézve minimalizálnunk kell az orvos-beteg találkozásokat. A vírus hordozása tünetmentesen is lehetséges, a lappangási idő pedig a jelenlegi kutatások szerint többnyire 2-14 nap, de ennél akár jóval több is lehet, tehát nem csak az tekintendő fertőzés szempontjából kockázatosnak, aki „rosszul van”.

Ezért javasolt otthon maradni, és minimálisra csökkenteni a társas interakciókat. Az elektív, tehát a választott időben végzendő műtéteknek nagy lehet a rizikója. A műtét lefoglalja az altatásához szükséges aneszteziológiai személyzetet és orvosi kapacitást, valamint altatógépeket, melyekre nagy valószínűséggel szükség lehet az elkövetkezendő hetekben. Ezen kívül az orvos-páciens találkozás során Ön könnyebben elkaphatja a COVID vírust. Emellett a műtét után immunrendszerét megterhelheti a gyógyulás, így az egy időben elkapott koronavírus fertőzés is.

Mindennek fényében mi is csak sürgős eseteket tudunk most felelősséggel ellátni, személyes konzultációkra és elektív műtétekre, beavatkozásra nincs lehetőség. A sürgősségi eseteknél a műtét elmaradásából adódó egészségkárosodás várható mértéke nagyobb, mint annak az esélye, hogy a jelenlegi járvány súlyos egészségkárosító hatással lesz Önre nézve.

Szerencsére azonban plasztikai sebészetünk bevezette a Skype-konzultációkat. A konzultáción Ön is lehetőséget kaphat valós időben beszélni velem a mellnagyobbításról, s fél órán keresztül kérdéseket feltenni. A konzultáción lehetőség nyílik a megfelelő adatvédelmi eljárások betartásával virtuális (önasszisztált) vizsgálatra is.

A virtuális konzultáció célja, hogy a jelenlegi közegészségügyi helyzetben minél kényelmesebb és biztonságosabb konzultációt biztosítsunk úgy, hogy Ön mégis minden kérdésére a legrészletesebb választ kapja. Egy sikeres konzultáció eredményeképpen tervezhetően lefoglalhatja műtéti időpontját, amely előtt természetesen személyes konzultációra is sor kerül.

Szeretettel várjuk jelentkezését az ITT található elérhetőségeken.

Kapcsolódó tartalom: Tájékoztatás a Premium Plasztikai Sebészet koronavírus-járvány miatti ellátási változásairól

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.