fbpx

Kötényhas és elhízás

2010-11-23

Tisztelt Pataki Dr. Úr! Én egy 28 éves hölgy vagyok,és nagyon el vagyok keseredve. Jelenleg a két és fél éves kisfiammal vagyok gyesen. Terhességem előtt sem voltam kimondottan vékony de jelenleg 106 kg vagyok és 168 cm. Szülésem után rendkívül nagy kötényhasan alakult ki. Természetesen esztétikai szemponból is zavar,de a fő próblémét a nagy mértékű derékfájdalmam jelenti. Elkeseredésemre a háziorvoshoz fordultam,aki draszkikus fogyást javasolt,de kiábrándított,hogy ez a nagy kötényhasam nem fog eltünni. Olvastam a leveleit,amelyekben a TB által támogatott hasplaszkákról írt,és arra lennék kiváncsi,hogy ha a 37es BMI-m alapján meg is felelnék ennek a követelménynek és ezt a kiinduló súlyt igazoltatom az orvosommal,akkor 10 egységnyit,azaz 27-es BMI-re kellene lefogynom( vagyis számításaim alapján közel 30 kg-ot) és ekkor lennék jogosult a műtétre? Mindenképp le szeretnék fogyni,csak előtte ezeket a lehetőségeket is körbe szeretném járni! Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel Ildikó


dr. Pataki Gergely

Kedves Ildikó !

Plasztikai sebészt akkor keressen fel, ha eltelt a szüléstől számított 6 hónap (az Ön esetében igen) és hasi bőrfeleslege zavarja, valamint edzéssel sem várható a megerősített hasfal felett lévő bőr visszamodellálódása. Vannak bőrfeszesítő eljárások, de a kötényhas alapvetően csak sebészi eljárásokkal szüntethető meg.

Hasplasztikára támogatás 35 feletti induló testtömeg-index esetén jár, abban az esetben, ha ez legalább 10 egységgel csökkent (45 fölött 12 egységgel). A számításhoz kellene tudni induló testtömegét, ezt követően lehetne kiszámítani, hogy mennyire kell lefogynia ! A szülés ill. fogyás előtti orvosilag is dokumentált testsúlyára van szükség.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.