fbpx

kötényhas

2010-04-23

Tisztelt Doktor Úr! Én egy 25 éves nő vagyok, és jelenleg 8 hónapos várandós. Mivel elég nagy a baba, nagy a pocakom és nagyon félek attól, hogy kötényhasam alakul ki, mivel a teresség kezdetekor sem volt túl feszes még egy 4 évvel ezelőtti 25 kg-os fogyás miatt. A kérdésem 2 irányú lenne, egyrészt, hogy valahogyan lehet-e ezen a problémán segíteni sebészeti beavatkozás nélkül? Illetve ha mégis plasztikai műtétre kerül sor, akkor ezt milyen mértékben támogatja a tb? (Olvastam egy korábbi válaszban, hogy a fogyásról orvosi papír kell, viszont az nekem nincs. Ilyen esetben elég indok a terhesség?) Köszönöm szépen a segítségét! Tisztelettel


dr. Pataki Gergely

Kedves Asszonyom !

Gratulálok. Javaslom, hogy a gyermek születése után fél évvel térjen vissza a kérdéshez, mert általában akkor áll be a “végállapot”, és egyáltalán nem biztos, hogy ez kötényhasat fog eredményezni. Ha szülész-orvosa másképp nem mondja, másfél hónap múlva lehet komolyabb tornagyakorlatokat végezni. Ezt vele a 6 hetes kontrollon beszélje meg. Medencefenék erősítő gyakorlatokat már néhány hetesen elkezdhet.
Plasztikai sebészt akkor keressen fel, ha eltelt a szüléstől számított 6 hónap és nem elégedett az eredménnyel és edzéssel sem várható a megerősített hasfal felett lévő bőr visszamodellálódása. Vannak bőrfeszesítő eljárások, de a kötényhas alapvetően csak sebészi eljárásokkal szüntethető meg.

Hasplasztikára támogatás 35 feletti induló testtömeg-index esetén jár, abban az esetben, ha ez legalább 10 egységgel csökkent (45 fölött 12 egységgel). A számításhoz kellene tudni induló testtömegét, ezt követően lehetne kiszámítani, hogy mennyire kell lefogynia ! A szülés ill. fogyás előtti orvosilag is dokumentált testsúlyára van szükség.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.