Lábujjak összenövése

2011-05-17

Tisztelt Dokto úr! Kérdésem az lenne, hogy lábamon syndactilia operációt javasolná e a doktor úr? Csak bőrrel kacsolódnak egymáshoz az ujjak esetleg csak kis részben a körömnél, még nem voltam alaposabb kivizsgáláson, de fontolgatom a műtét lehetőségét. Ön már végzett ilyen műtétet? Mivel jár ez a műtét, milyen a felépülés a műtétből, kell e tartanom valamiféle komplikációtól? A műtétet lehet e helyi érzéstelenitésben elvégezni, ill a helyi érzéstelenitő hatással van e szoptatásra, szükséges e ez miatt az anyatejes táplálás ideiglenes abbahagyása? Válaszát előre is nagyon köszönöm!


PMA

Kedves Hölgyem !

A lábujjak összenövése ritka jelenség, általában a pácienst funkcionálisan (mozgásban) nem, csak esztétikailag zavarja. Amennyiben ez az állapot áll fenn, a műtét segíthet. Van lehetőség az ujjak szétválasztására, végeztem ilyen műtétet, legutóbb egy érdekes, mindkét lábon fennálló (3-as, 4-es ujj) syndactilia esetében.
Szükséges tudni az összenövés fokát, röntgennel esetlegesen ritkább csontos összenövések is igazolhatóak. A szétválasztást helyi érzéstelenítésben is el lehet végezni. Kis mennyiségű helyi érzéstelenítő az anyatejes táplálást nem befolyásolja, de mivel itt egy választott, esztétikai műtétről van szó, az javasolnám, hogy lehetőség szerint a szoptatás után kerüljön sor a műtétre.

Szívesen megvizsgálom a rendelőmben, amennyiben bejelentkezik.

Minden jót kívánva,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.