Emlő ciszta

2011-04-22

Előre is köszönöm a válaszát doktor úr.26éves lány vagyok és az emlő cytológiai eredményem "kielemzéséhez" kérném a segítségét.Tavaly 5mm-es emlő cystám most márc.-ban már 10mm-es lett és körülötte van 5mm-es gyűrű.Vettek mintát idén.Az van a leletben hogy malignitás nem bizonyítható.De a leírásban az van hogy a látható hámsejt atypia a tömlő lobosodásával van össze függésben.Hogy meglehetősen sejtszegény anyagban reresentalo histiocytaer sejtek vannak,mészintenzitású rög is van,szokványos ductalis túltengés,néhol a sejtek kissé nagyobb maggal bírnak,de mindenképp osmoticus károsodás is áll a háttérben. Nekem néhol elég kínai a szöveg,azt írják 2szabályos vérzés után ismételjük meg/gondolom a mintavételt/ Mi a véleménye önnek?Mit tegyek?Várhatok még mielőtt vissza megyek vagy ne?Kifogják venni?


PMA

Kedves Hölgyem !

Önnek nagy valószínűséggel egy jóindulatú mellelváltozása van! A leírtak alapján szó sincs mellrákról, de nem mondható biztos diagnózis a leletekből. 2 szabályos vérzés után ezért újra meg kell ismételni a vizsgálatot.

A beutaló orvossal beszélje meg a részleteket!
A sebész, nőgyógyász ill. onkológus / pathológus vagy radiológus kolléga minden valószínűség szerint szövettani mintavételt, esetleg MR vizsgálatot fog javasolni és elmondja a fentieket. Csak akkor kell kivenni a csomót, ha az újabb vizsgálattal sem lehet minden kétséget kizáróan megerősíteni a jóindulatúságot.

Remélem segítettem.

Minden jót kíván !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.