Lecsúszott mellimplantátum

2016-05-10

Üdvözlöm, Doktor Úr! Kérem segítsen, mert azt hiszem lecsúszott az implantátumom! Lassan egy éve,hogy implantátumom van (360-as kerek) És egyre inkább úgy látom,hogy csúszik le! A bal mellem alá be tudok nyúlni és konkrétan meg tudom fogni az implantátumom! Segítene nekem,hogy ebben az esetben mi a teendő? Lehet bármilyen szövődménye? Esetlegesen egy újabb korrekciós műtét esetén újra fizetnem kell érte,vagy ezt ingyen csinálja az orvos? Ha nem annyira feltünő az eltérés esetleg maradhat is így,vagy minden esetben korrigálni kell? Mindent betartottam amit az orvosom mondott,bár van egy lányom,a férjem szabadságon volt arra a néhány hónapra ameddig nem emelhettem, tényleg mindent betartottam! Most viszont ismét állapotos vagyok és aggódom,hogy lehet-e bármiféle szövődmény rám vagy akár a babánkra nézve?! Válaszát nagyon köszönöm! Brigitta


dr. Pataki Gergely

Kedves Brigitta!

Az implantátum az idő előrehaladtával lejjebb csúszik, pár milliméter természetes még egy év után is.  Nyilván, ha ennél sokkal több és látványosabb a változás, akkor meg kell keresni az okot és a megoldást is. Fotók segítségével lehetne ezt nyomon követni.

Én minden kontrollon (6 hét 3, 6 és 12 hónap) fotót készítek a mellekről, így nyomon követhető a változás. Ilyen fotók bizonyára orvosánál is vannak. Szükséges tudni, hogy egy- vagy kétoldali jelenséggel állunk-e szemben?

Az, hogy ismét állapotos lett, közrejátszott a szövetek elaszticitásának fokozódásában, esetleg a szövetek szétcsúszásához és az implantátum elmozdulásához is hozzájárulhatott, azonban a terhesség önmagában soha nem vezet az implantátum ilyen fokú diszpozíciójához. A melltartó pl. első fél évben történő éjszakai hordása, vagy a páciens életmódja (versenysport) is nagymértékben befolyásolhatja az implantátum korrekt elhelyezkedését vagy későbbi elmozdulását.

Elképzelhető, hogy implantátuma izom felett helyezkedik el, és így jóval nagyobb mozgásamplitudóval tud mozogni, mint ha izom alatt lenne. Ha texturáltsága nem megfelelő és a kialakult tok nem tartja meg az implantátumot, előfordulhat, hogy a szövetek elvékonyodnak az alsó áthajlási redő környékén, és az implantátum alá lehet tapintani. Az is lehet, hogy tokzsugorodása van, és ez vékonyítja a szöveteket és ezért tud az implantátum alá tapintani.

Az életmód, szövetei minősége, a behelyezési technika és a helyzet, valamint az implantátum minősége van tehát a legnagyobb kihatással az “elmozdulásra”.

Javaslom, hogy keresse meg plasztikai sebészét, és vele beszélje át a történteket és a megoldást!

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.