fbpx

A legjobb arcfiatalító eljárás?

2012-12-30

Kedves Doktor Úr ! Most , hogy átléptem az 50. évemet elkezdtem gondolkodni az arcplasztikán. Nem hiúsági okokból, hanem "sajnos" a korral szemben előítéletek vannak a munkám során, még nem érzem, de láttam már rá jó pár példát. Én az arcomon a kisebb ráncokon kívül ( amikkel együtt tudok élni ), most kezdem észrevenni a száj melletti ( bulldog arc ) megereszkedés tüneteit. Nem akarok 20 évet fiatalodni, csak a 40-50 éves korosztályba tartozónak kinézni. A szemhéjam rendben. Kérdésem: Ha ennyi az elvárásom a műtéttől? mit javasolna számomra? Mennyi ideig tart amíg eltűnnek a nyomok? Körülbelül milyen árkategóriában gondolkozzak ( hozzávetőlegesen ) Előre is köszönöm válaszát! Szép napot! Anikó


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Az arc megfeszítése nemcsak az idősebb korosztály körében lett népszerű plasztikai beavatkozás. 40 éves kor felett az arc középső ( középarc ) és alsó része ereszkedésnek indul, ennek következtében idősebbnek láthatjuk magunkat, mint amit az idő múlása indokolna. Az arcplasztika ajánlott mindazok számára, akik látványos javulást, feszesebb, fiatalosabb arcbőrt szeretnének.
Sokak számára nagy problémát jelenthet az, hogy szájkörnyékük és arcuk megereszkedésének következtében fáradtnak vagy épp mérgesnek tűnnek.

Különböző módszerek állnak rendelkezésre az arcfiatalításra a hialuronsavas vagy saját zsírral történő arcfiatalítástól kezdve a különböző fonalmódszereken keresztül, a teljes arcplasztikáig.
Amennyiben részletesen kíván ezekről olvasni, kérem, látogassa meg még a következő honlapot is:
http://www.drpataki.hu/arc
http://www.drpataki.hu/arcplasztika

Egy plasztikai sebésszel folytatott konzultáció során dönthető el az, hogy melyik beavatkozásra alkalmas a páciens, melyik módszertől remélhetjük a legtöbbet, egyes esetleges rizikók figyelembevételével.

Az utóbbi években egyre divatosabbá váltak a különböző fonalmódszerek az arc fiatalítása területén. A lényegük, hogy az arc mélyebb rétegeibe fonalat vezetünk, hogy az a mélyebb szöveteket megfeszítse és feszesen tartsa. Ambulánsan, helyi érzéstelenítésben is elvégezhetők, ú.n. minimál invazív eljárások.

Rádiófrekvenciás eljárással is lehet fiatalítani a bőrt (http://www.drpataki.hu/thermage)

Az arcfiatalító eljárások során szükség van a páciens egyéniségét jellemző arányok, karaktervonások felismerésére és a műtét során a test képleteinek szükséges mértékű és irányú kiemelésével az egyéni vagy nemi jellegzetességek hangsúlyozására vagy csökkentésére.
Egy arcplasztika eredménye például egy a karakterisztikus vonásokat és a mimikát változatlanul megőrző, de sok évvel fiatalabb arc, mely újult erőt, megelégedést nyújt a páciensnek.

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.