fbpx

Lézeres anyajegy-eltávolítás

2016-12-20

Kedves Pataki doktor ! Lézerrel szeretném eltávolíttatni anyajegyeimet. Sok bőrgyógyászaton kínálnak erre lehetőséget, de rosszat is olvastam a lehetőségekről. Van-e Önnél lehetőség lézeres anyajegyeltávolításra? Nagyon köszönöm, ha kapnék időpontot. Köszönettel, Bakos Diána


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Klinikánkon rendelkezünk sebészi lézerrel. Ezt hegek kezelésére és bőrfiatalításra, bőrben lévő érelváltozások eltávolítására használjuk. Nem végzünk lézeres anyajegy eltávolítást, mert azt veszélyesnek, megbízhatatlannak és rossz eredményűnek tartjuk. Egy ilyen módon eltávolított anyajegy körül roncsolódik a szövet és nem készíthető korrekt szövettani vizsgálat. A hegek sokkal rosszabb minőségűek lesznek, mint a sebészeti szikével történő eltávolítás után.

Ennek ellenére számos helyen (pl. bőrgyógyászatokon) kínálják a lézeres anyajegyeltávolítást szolgáltatásként. Ezt etikátlan, veszélyes és megszüntetendő gyakorlatnak tartjuk. Véleményemet osztotta Prof. Dr. Daróczy Judit bőrgyógyász Főorvos Asszony is egy évekkel ezelőtt rendezett Magyar – Német Bőrgyógyászati Kongresszuson, ahol ez ügyben felszólaltam.

A korrekt eltávolításnak elsősorban a plasztikai sebész, másodsorban a sebész (törzsön, végtagokon), szemész (arcon) vagy fül orr gégész (arc, nyak) által szikével végzett és plasztikai öltésekkel zárt metódusú anyajegy eltávolítást tartom.

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.