Lógó mellek mellfelvarrással kombinált mellnagyobbítás után

2016-06-20

Tisztelt Doktor Úr! 8 hete volt egy mellnagyobbításom mellfelvarrással együtt. A jobb mellembe 325, a bal mellembe 350 implantátum van. A mellkasomat jócskán meghaladja ami engem nagyon zavar. Kérdésem, hogy lehet-e valahogyan javítani rajta vagy csak egy újjabb műtét segítene. A kezemmel folyton a mellembe ütközök és esztétikailag sem szép. Illetve az orvos, aki műtött nem tájékoztatott arról, hogy a műtét után kapott melltartót folyamatosan igazítani kell ezért közölte, hogy meglógott pedig a megereszkedés miatt döntöttem a fájdalmas beavatkozás mellett. Mivel kis idő telt el a műtét óta abban bízom, hogy javítható a helyzet. A jelenlegi orvosomban nagyot csalódtam, mint szakmailag mint emberileg. Várom mielőbbi válaszát. Emese


dr. Pataki Gergely

Kedves Emese!

Sajnálattal olvassuk történetét, azonban látatlanban nehéz tanácsot adni. Mindenképpen javasoljuk, hogy keresse fel orvosát (csalódottsága ellenére), és beszélje meg vele is a lehetséges megoldásokat problémájára.

A felvarrással kombinált mellnagyobbítás a plasztikai sebeszet egyik legnehezebb‎ műtétje, nagyon precíz tervezést igényel, valamint nagyon szoros utánkövetést – gyakran az első hetekben heti 2 alkalommal történő kontrollt.

Nem érezheti nagynak a páciens a melleket. Mindenképpen úgy kell tervezni, hogy az általa kívánt méret legyen: ez egy felvarrással kombinált mellnagyobbításnál sokkal tágabb határok között mozoghat, mint egy egyszerű mellnagyobbításnál. Az elérhető forma is nagyon változatos lehet az implantátum formájának helyes megválasztásával. Nem „lóghat meg” a me‎ll néhány hét múlva, tehát ennek nem a szövetek lazasága elsősorban az oka, hanem általában műtettechnikai-tervezési oldalon kell keresni a hátterét.

A mellfelvarrásnál nagyon feszesre kell varrni a bőrt az implantátum felett, mivel az később még tágul, de ezt csak nagyon ‎precíz szövetkímélő technikával lehet tökéletesen elvégezni, a legkiválóbb fonalakkal több (3-5) rétegben vezetett tovafutó öltéssorral.

Amennyiben 3-6 hónap múlva sem tudja elfogadni melle méretét es alakját, valószínűleg csak egy újabb műtet segíthet, ami új metszésvezetéssel új heget eredményez. A régit kimetsszük, így mennyiségileg nem lesz több.

Ha tudna fényképet küldeni (arc nélkül, amit természetesen bizalmasan kezelünk), szívesen véleményezzük és megírjuk a javaslatainkat.

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.